Redactioneel september-oktober 2022

Beste ouders, leden en sympathisanten

Het is al bijna zover, de startactiviteit van een nieuw werkjaar nadert. Na een fantastisch kamp te Gierle beginnen we dit werkjaar met maar liefst 27 (!) leiding. We namen helaas ook afscheid van drie leiders dit kamp: leiders Jesse de Bruijn, Gijs Vliegen en Brecht Van Elderen. Alle drie met vier inzetgevulde jaren als leiders achter de rug. 

Onze startactiviteit zal zoals altijd plaatsvinden tijdens het tweede weekend van september, in dit geval op 10 september. Op deze zogenaamde W.E.D.O. (Word Een Der Onzen) zijn alle leden alsook hun vriendjes welkom! U hoeft uw zoon hier niet voor in te schrijven, iedereen is deze eerste activiteit verzekerd, zelfs al zaten ze het afgelopen jaar niet bij de KSA. We verzamelen zoals gewoonlijk om 14u00 aan de parking van de Soeverein, voor de ingang van de Nieuwe Kopen, en ronden af tegen 16u30

Info- en ontmoetingsmoment

Anders dan andere jaren zullen we dit jaar een info- en ontmoetingsmoment voorzien op ons terrein na afloop van de startactiviteit. U kan dus uw zoon komen ophalen aan het lokaal in plaats van aan de straat zoals anders de bedoeling is

Wij voorzien hier een infostandje en een kledijstand. De banleiding van iedere ban en de hoofdleiding zal er staan voor eventuele vragen. Mocht u thuis nog KSA-kledij hebben die uw zoon is ontgroeid en die nog in goede staat is, breng deze gerust mee en wij kopen deze over voor onze tweedehandskledijverkoop! Als u graag nieuwe kledij wenst te passen of te kopen gaat dit ook tijdens het infomoment. Voor meer informatie over de kledij: klik hier.

Wij zullen ook drank en hapjes voorzien zodat u op het gemak met wat versnapering met de leiding kan babbelen.

De data voor de komende twee maanden vindt u in de brieven van de verschillende bannen.

Korte persoonlijk boodschap van de hoofdleiding

Tijs:

Na al een tijdje op de KSA te hebben gezeten, ben ik enorm verheugd om het komende werkjaar hoofdleider te mogen zijn. Deze taak zal ik samen met leider Sam vervullen, die er al een jaartje ervaring in heeft. Hierin worden we bijgestaan door 25 enthousiaste leiders, die allemaal zin hebben om er het allerleukste jaar van te maken. Aan goede vooruitzichten ontbreekt het dus niet.

Ikzelf kijk vooral heel hard uit naar de zaterdagnamiddagactiviteiten die er weer aankomen. Het verzamelen aan de Soeverein, iedereen samenroepen om vervolgens naar ons lokaal te vertrekken, de formaties … zijn dingen die mijn hart toch een tikkeltje sneller doen slaan. Amai, ik heb er zin in en ik hoop iedereen van het afgelopen jaar terug te zien.

Sam:

Ik begin nu aan mijn tweede jaar als hoofdleider, maar dan met een tweede persoon om het werk wat meer te kunnen verdelen. Ik ben het Tijs heel dankbaar dat hij mee dit engagement wil delen, want het is toch wel een heuse taak, zeker om op je eentje te doen. Met de hoeveelheid stage die ik heb in mijn huidige opleiding en mijn occasionele verstrooidheid is zo’n tweede hoofdleider toch wel echt handig. 

Ik kijk ook uit naar het komende jaar, we hebben een grote leidersgroep en meer handen en meer tijd kan zeker geen kwaad voor zo’n geëngageerde KSA als de onze. Kijk voor dat laatste maar naar de hoeveelheid animator- en zelfs hoofdanimatorattesten die wij hebben of bijna hebben! Alsook de hoeveelheid vrijwilligers die de Blauwvoeters leveren aan de koepel voor de verschillende cursussen en activiteiten die erdoor voorzien worden (bv. BKV en Doki Fun). Ik ben trots dat wij van zo’n grote groep capabele en fijne mannen hoofdleiding kunnen zijn. 

Wij kijken alvast uit naar het komende jaar, hopelijk jullie ook!

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om ons te mailen via hoofdleider@ksalommelcentrum.be, ons te bellen of aan te spreken na een activiteit!

De hoofdleiding