Bijkomende kosten en steun

Inschrijvingsgeld

De normale inschrijvingsprijs bedraagt 40 euro (hier zit alles inbegrepen behalve kledij, speciale gelegenheden, en kamp), maar we zijn ons ervan bewust dat er gezinnen zijn waar de jeugdbeweging een aanzienlijke kost kan zijn, die bovenop nog vele andere kosten komt. Omdat we willen dat onze vereniging toegankelijk is voor zoveel mogelijk jongens, zonder dat dit een financiële last hoeft te zijn, voorzien we een verminderd tarief van 15 euro.

U hoeft niet te twijfelen om hiervan gebruik te maken! Het inschrijvingsgeld is geen grote bron van inkomsten voor onze KSA. Het gaat grotendeels naar de individuele verzekering en het inschrijvingsgeld voor de koepel, deze heeft een sociaal fonds dat toelaat om inschrijvingsgelden terug te betalen, waardoor wij er dus geen kosten aan maken.

Ook zullen onze hoofdleiding hier discreet mee omgaan, met respect voor uw privacy.

Fiscale attesten jeugdwerk (kinderen onder 14 jaar)

Voor kinderen onder 14 jaar kunnen ouders sinds 2005 een belastingvermindering (recent uitgebreid van 12 naar 14 jaar) krijgen voor de kosten die ze maakten voor de opvang van hun kinderen. Die belastingvermindering geldt in principe voor alle activiteiten waarvoor apart betaald wordt (bijvoorbeeld kamp, weekends …).

Deze attesten kunnen alle jeugdbewegingen krijgen van de stad en heeft elke ouder recht op en kunnen leden of ouders krijgen bij aanvraag. Deze werken gelijkaardig aan formulieren van de mutualiteiten.

Tegemoetkoming ziekenfondsen

Voor het kamp betaalt uw ziekenfonds 5 tot 10 euro/dag terug, afhankelijk van het ziekenfonds. Sommige hebben hun terugbetaling helaas verminderd. Het formulier hiervoor kan je aan elke leider geven (bij voorkeur fysiek en aan de banverantwoordelijke of hoofdleider) en deze bezorgt hem ingevuld aan jou terug binnen enkele weken. Een kamp kost meestal tussen de 90 en 160 euro.

Gelieve de persoonlijke- en basisgegevens zelf in te vullen.

CM: Jeugdvereniging | CM

VNZ: Terugbetaling kampen | Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (vnz.be)

Solidaris (Vroeger De Voorzorg): ⁣Terugbetaling vakantie- en sportkampen | solidaris-vlaanderen.be

LM: Terugbetaling jeugdvakanties met overnachting | Liberale Mutualiteit (lm-ml.be)

NZV: ⁣Voordelen voor kinderen | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen (nzvl.be)

Materiaal en kledij

Bij de Lommelse Blauwvoeters hebben we geen verplicht uniform, we raden alleen sterk aan een kledingstuk te kopen (sjaaltje, t-shirt en/of trui) ter herkenbaarheid. Ook hiervoor kan je ons gerust laten weten indien dit een financiële drempel is, dan voorzien we een goedkoper kledingstuk of lenen we kledij uit.

Sinds 2021 hebben we een tweedehandskledij verkoop, dit om verspilling tegen te gaan en kledij die nog in perfecte staat is een tweede leven te geven. Heeft u nog kledij dat uw zoon niet meer past en nog in goede staat is? Wij kopen deze graag over na een activiteit!

Indien je nog vragen hebt kan je ons bereiken via hoofdleider@ksalommelcentrum.be of door een van onze hoofdleiders aan te spreken na een activiteit.