Bijkomende kosten en steun

Inschrijvingsgeld

De normale inschrijvingsprijs bedraagt 35 euro (hier zit alles buiten kledij, speciale gelenheden en kamp inbegrepen), maar we zijn ons ervan bewust dat er gezinnen zijn waar de jeugdbeweging een stevige kost is, die bovenop nog vele andere kosten komt. Omdat we willen dat onze vereniging toegankelijk is voor zoveel mogelijk jongens, zelfs degene die soms thuis financieel niet zo gemakkelijk hebben, voorzien we een verminderd tarief van 15 euro.

Je hoeft niet te twijfelen om hiervan gebruik te maken! Het inschrijvingsgeld is absoluut geen serieuze bron van inkomen voor onze KSA. Het gaat grotendeels naar de individuele verzekering en het inschrijvingsgeld voor de koepel, deze heeft een sociaal fonds die toelaat om inschrijvingsgelden terug te betalen, waardoor wij er dus geen kosten aan maken.

Ook zullen onze hoofdleiding hier discreet mee omgaan, met respect voor uw privacy.

Fiscale attesten jeugdwerk (kinderen onder 12 jaar)

Voor kinderen onder 12 jaar kunnen ouders sinds 2005 een belastingvermindering krijgen voor de kosten die ze maakten voor de opvang van hun kinderen. Die belastingvermindering geldt in principe voor alle activiteiten waarvoor apart betaald wordt (bijvoorbeeld kamp, weekends …).

In het geval van ons kamp zal dit gemiddeld 12 euro/dag zijn, dat gecombineerd met de terugbetaling door de ziekenfondsen zorgt ervoor dat kamp voor kinderen onder de 12 jaar zo goed als gratis is.

Deze attesten kunnen alle jeugdbewegingen krijgen van het stad en heeft elke ouder recht op.

Tegemoetkoming ziekenfondsen

Voor het kamp betaalt je ziekenfonds gemiddeld 10 euro/dag terug. Het formulier hiervoor kan je aan elke leider geven (bijvoorkeur de banverantwoordelijke of hoofdleider) en deze bezorgt hem ingevuld aan jou terug binnen enkele weken. Een kamp kost meestal tussen de 90 en 125 euro.

Materiaal en kledij

Bij de Lommelse Blauwvoeters hebben we geen verplicht uniform, we raden alleen sterk aan een kledingstuk te kopen (sjaaltje, t-shirt en/of trui) ter herkenbaarheid. Ook hiervoor kan je ons gerust laten weten indien dit een financiële drempel is, dan voorzien we een goedkoper kledingstuk of lenen we kledij uit. Tegen het volgende werkjaar zullen we zelfs een tweedehandssysteem uitwerken om verspilling tegen te gaan en de kosten voor de ouders te drukken!

Op kamp hebben leden ten minste een veldbed en slaapzak nodig. Ook deze kan je lenen als dit een probleem vormt. Wij hebben altijd een paar veldbedden en slaapzakken in ons lokaal liggen, dus heb geen schrik om hier naar te vragen!

Indien je nog vragen hebt kan je ons bereiken via hoofdleider@ksalommelcentrum.be of door een van onze hoofdleiders aan te spreken na een activiteit.