Redactioneel maart-april 2019

Beste ouders, leden en sympathisanten

Nu de examensperiode van de leiding (succesvol) tot een eind gekomen is en de activiteiten weer volop aan de gang zijn na de korte winterstop, is stilaan het einde van het KSA-jaar al in zicht. Maar zeker niet getreurd! Er komen nog tal van leuke en speciale activiteiten aan.

Het eerstvolgende hoogtepunt is de Vader-zoonactiviteit, waarvan ondertussen de datum bekend is, namelijk de 30ste dag van de maand maart. Hou deze dag dus zeker vrij in jullie kalender. Hoewel de Knapen dan midden in de examenperiode van Pasen zitten, hopen we hen toch te mogen zien. Je moet het zo bekijken: een beetje ontspanning zou het helder denken tijdens de examens kunnen bevorderen.

Binnenkort hebben jullie ook de mogelijkheid om jullie in te schrijven voor het Paasweekend, dat doorgaat van vrijdag 19 april om 19u tot zondag 21 april om 12uOp dit weekend leren jullie elkaar beter kennen zodat het groepsgevoel versterkt kan worden. Het is zeker een echte aanrader om te komen zodat jullie op en top voorbereid zijn voor het zomerkamp.

Enkele dagen eerder zullen de oudste leden een ware beproeving moeten doorstaan. Ze vertrekken dinsdag 16 april om 4 dagen en 100 kilometer later uitgeput op plaats X te arriveren. Deze vierdaagse staptocht is zeer intensief, maar samen afzien versterkt ook het groepsgevoel. De leiding van de Jonghernieuwers zullen binnenkort meer informatie geven.

De daguitstap van 11 mei is nog steeds een verrassing, maar ik kan al zeggen dat het een dag vol plezier gaat worden.

Zoals elk jaar gaat het zomerkamp door van 21 juli tot 31 juli, behalve voor de jongste leden, zij komen pas op dag 4 aan. Omdat we er een spetterend kamp van willen maken, zijn we nu al bezig met de kampvoorbereidingen. Waar we naartoe gaan en wat het thema is, kan ik nog niet verklappen. Al de informatie over het kamp komt in een aparte brief samen met het inschrijvingsformulier. Op 18 mei wordt er ook nog een ouderavond georganiseerd waarin uitgebreid de werking van het kamp besproken wordt.

Bij dezen heb ik alles gezegd wat er gezegd moest worden en beëindig ik dus dit redactioneel bericht. Als u nog met vragen zou zitten, aarzel dan niet om een leider aan te spreken.

Met vriendelijke groeten

Jasper Polleunis

Persverantwoordelijke