Brief knapen september-oktober 2018

Dag beste vriendjes en vriendinnetjes

 

De zomer loopt weer op zijn einde en dat betekent natuurlijk dat er een nieuw KSA-jaar voor de deur staat *gejuich*, een jaar waarin jullie je zullen amuseren en ravotten tot je erbij neervalt. Een nieuw KSA-jaar gaat uiteraard gepaard met nieuwe leiding. Wie jullie knapenleiding wordt, zullen jullie moeten zien op de eerste activiteit, de W.E.D.O.-activiteit (Word Een der Onzen). Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 september. We hopen jullie in grote aantallen te mogen ontvangen, want misschien wordt het wel een heel speciale activiteit.

 

Het wordt geen activiteit om te konkelfoezen over de leuke vakanties die jullie hebben gehad of over de vriendinnetjes die jullie hebben leren kennen op vakantie; geen activiteit om een beetje stil te staan bij de Burcht en ons wat te koeioneren; ook geen activiteit waarbij jullie via een achterdeurtje ons te slim af kunnen zijn en jullie bijgevolg niks moeten doen. INTEGENDEEL!

Het wordt een activiteit vol plezier, waarbij jullie je zo hard zullen amuseren dat er geen tijd meer zal zijn om een woord uit te brengen tegen je beste kameraad. Een activiteit waar jullie het in 2100 nog over gaan hebben als jullie oud en versleten in het rusthuis zitten. Een activiteit die alles van jullie vergt om het tot een goed eind te brengen en vervolgens voldaan terug te keren naar jullie ouders aan het eind van de dag.

Een spanjaard deed ooit een bekende uitspraak over zo’n activiteit:

“Dónde está la biblioteca?”

–Don Quichote

 

Zoals gewoonlijk wachten we zaterdag 15 september omstreeks 14:00 vol ongeduld bij de parking van de Ssoeverein op jullie. Rond 16u30 mogen jullie opgehaald worden door de mama, papa, broer, zus, nonkel, tante, neef, nicht, oma, opa, etc. Dit is ook het moment om vragen te stellen over het gedrag van hun KSA-familielid en of ze dit KSA-lid toch geen billenkoek moeten geven.

 

Que sera, sera…

 

Groetjes van jullie leiding

 

 

15 september Startactiviteit 13 oktober Geen activiteit
22 september Iets met broccoli 20 oktober Dag van de jeugdbeweging
29 september Geen activiteit 27 oktober Geen activiteit
6 oktober Zandkastelen bouwen