Brief knapen november-december 2016

Gegroet lieve knaapjes of horen jullie liever “stoere knapen”

 

De eerste twee maanden van het nieuwe werkjaar zitten er al weer bijna op. (Wow, dat ging snel!) Natuurlijk zijn er weer veel nieuwe vriendschappen ontstaan of vriendschappen hechter geworden!

Ook de komende twee maanden zal plezier en vertier niet ontbreken want er staan nog leukere, grotere, betere, stoerdere TOP-activiteiten klaar voor jullie aan onze befaamde burcht!

Één van deze activiteiten is natuurlijk het fenomenale Sint-Maarten, het grote vreugdevuur dat zal plaatsvinden op donderdag 10 november. Natuurlijk worden jullie op vrijdag verwend door onze overheid met een vrije dag, dus zeker komen!

Nu vragen jullie je waarschijnlijk af waarom we dat groot kampvuur ‘Sint-Maarten’ noemen. Wel, beste knaapjes, ik zal jullie even kort inlichten over de geschiedenis van dit vuurfestijn.

Het Sint-Maartenfeest wordt op 11 november, of soms de avond ervoor, gevierd in sommige streken van Nederland, Vlaanderen, Noord-Frankrijk, sommige Duitstalige gebieden en Hongarije.

Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinter Merte of Sinte-Mette genoemd. De invulling die aan dit feest gegeven wordt, verschilt van streek tot streek.

Ook komt de winter er weer aan, ik hoor jullie al denken: “Neeeee, geef mij maar terug de zon!!”. Maar de winter is ook super leuk en zeker ook hilarisch. Als die ene vriend weer uitschuift omdat hij denkt hij de bocht wel zo scherp kan pakken en dan weer sneeuw moet happen. Al die mega leuke sneeuwbal gevechten en van die reuze sneeuwmannen bouwen! Maar natuurlijk die super activiteiten van de KSA die alles goed maken!

 

Tot de volgende activiteit!
Veel knuffels en kusjes!

 

-Jullie geweldige, super knappe leiding

 

5 november Houtsprokkelen 26 november GEEN ACTIVITEIT
10 november Sint-Maarten 3 december Hij komt, hij komt…
12 november GEEN ACTIVITET 10 december Beter 1 Dennis in de hand dan…
19 november Het Laten-wij-bezinnen Spel 17 december 5 broden en 2 vissen