Brief jongknapen september – oktober 2023

Dag lieve jongknapen

Wat ben ik toch ontzettend blij dat ik deze brief kan schrijven, want deze brief betekent, zoals jullie wel weten, de start van een nieuw KSA-jaar. Het is voor mij moeilijk te omschrijven hoeveel zin ik hier wel niet in heb. 

Om de brief te openen zou ik graag nog eens terugblikken naar ons kamp. Want, amai, wat hebben we ons toch geamuseerd. ’s Nachts droom ik nog altijd over jullie lachende gezichten, het lekkere eten en de leuke momenten die we samen hebben gedeeld. Niet te vergeten natuurlijk: Grob, Grob, Grob. Hopelijk hebben jullie lieve ouders al jullie vuile en natte was al terug proper gekregen. Als ik mijn mama moet geloven, was dat een heel karwei. Ik raad jullie daarom aan om je ouders eens goed in de watten te leggen! Graag kijk ik samen met jullie alvast uit naar volgend kamp, maar waar we naartoe gaan, zal nog even een geheimpje blijven!

Laten we het verder over de toekomst hebben. Ik lees hier op mijn computer af dat het ondertussen al 23/08/2023 is. Spannend zeg, dit wil ook zeggen dat we weer bijna de schooltassen mogen pakken en weer naar de meesters of juffen mogen gaan. Wanneer jullie de eerste keer door de schoolpoort wandelen is het nog exact 15 keer slapen vooraleer we elkaar zien op de mooiste plek op aarde, namelijk onze Burcht (ons KSA-lokaal)! 

Op 16 september is het weer tijd voor onze startdag, namelijk W.E.D.O. of Word Één Der Onzen. We hebben dan om 14 uur een afspraak aan de Soeverein. Bereid jullie alvast voor op een fantastische namiddag vol leuke spelletjes! 

Jullie ouders kunnen zich tijdens jullie activiteit dan weer voorbereiden op onze jaarlijkse startdagbar. Zij zijn welkom vanaf 16.30 uur aan het KSA-lokaal. Hier zullen allereerst infostandjes per ban aanwezig zijn, en kunnen jullie kennismaken met de leidersploeg en de nieuwe hoofdleider. Omdat jullie allemaal groeien als kool is er buiten een drankje, ook de mogelijkheid om nieuwe KSA-kledij aan te kopen. We hebben sinds kort ook een vzw, het bestuur hiervan zal klaarstaan voor verdere informatie over dit nieuwe gedeelte van onze werking. Neem ook zeker een kijkje bij de tafel met verloren voorwerpen van kamp!

Vervolgens is het op 20 oktober de Dag van de Jeugdbeweging. Vergeet dus zeker niet jullie KSA-kledij naar het schooltje aan te doen! De dag hierna, op 21 oktober, is het dan Jeugddag. Dit is een superleuke activiteit met de andere jeugdbewegingen van Lommel. Het belooft zoals elk jaar weer een hoogdag te worden! Meer informatie zal volgen.

Ten slotte zou ik graag afsluiten met een uitspraak waar jullie even over kunnen nadenken:

Doorzettingsvermogen brengt de slak naar de Ark

Heel veel warme KSA-groetjes

Jullie, voorlopig nog geheime, banverantwoordelijke 

16 septemberW.E.D.O.14 oktoberGeen activiteit
22-23 september Geen activiteit – INSTAFEST20 oktoberDag van de Jeugdbeweging
30 septemberHet grote lijnenspel 21 oktoberJeugddag
7 oktoberDa gade gij ni bepalen28 oktoberDe Marine is er niks tegen