Brief jongknapen november – december 2022

Beste jongknapen

Allereerst wens ik jullie allen een hele goeiemorgen, -middag, -avond, en alles ertussen in. Hetzelfde wens ik voor jullie prachtige mama’s en stoere papa’s die ongetwijfeld zijn aan het meelezen. Gezien de eerder genoemde ouders waarschijnlijk vooral benieuwd zijn naar de praktische informatie verwijs ik ze graag door naar onder. In de rest van deze brief zal ik jullie een kleine update geven over het leven van de leiders en de aankomende evenementen toelichten, dit laatste is voor de oudertjes waarschijnlijk ook leuk om te weten.

Ik kan me voorstellen dat jullie ontzettend benieuwd zijn naar wat wij leiders tegenwoordig allemaal uitspoken. Jullie als jongknapen komen op zaterdag naar de KSA als ontspanning na een vermoeiende week op school. Voor de leiding is dit niet anders: ook wij gaan nog naar school! 

Leiders Dries en Jeur zitten nog in het middelbaar. Afgelopen week moesten ze zich gaan verstoppen voor een bommelding! Dit bleek gelukkig vals alarm te zijn en ze hebben het overleefd zodat ze nog goed met jullie kunnen spelen! 

De jongknapen die geïnteresseerd zijn in computers en dergelijke moeten maar eens met leider Gijs praten, hij weet er alles van. Onze Gijs studeert namelijk toegepaste informatica! Tijs wil graag sportleerkracht worden. Als oefening schrijft hij een boek over Dakje Tip, het wereldberoemde spel gemaakt door leider Simon. Jullie kennen het spel ongetwijfeld omdat jullie het zo vaak spelen op de KSA, leg het maar eens uit aan jullie ouders! Simon is dit jaar begonnen aan zijn master in de toegepaste economische wetenschappen, dat wil zeggen dat hij bijna klaar is met school en dan moet gaan werken, spannend hé! 

Zo, nu jullie weer weten wat er gaande is in ons leven kunnen we ons richten op de toekomst! Uiteraard is deze gevuld met tal van leuke activiteiten, maar ook met enkele leuke evenementen waar jullie ouders meer dan welkom zijn!

Eerst en vooral hebben we ons fantastisch sint-maartensvuur op vrijdag 11 november vanaf 19u aan de Burcht! Kom dus zeker houtsprokkelen, en als jullie nog iemand kennen met veel hout, mogen ze dat zeker komen brengen. Sleur zeker jullie ouders mee naar deze gezellige avond want het wordt sowieso een groot feest!

Zet ook al zeker 1 april in jullie agenda, want dan organiseert onze vzw een quiz, dit is geen mopje! Over quizzen gesproken, op de Plezante Quiz is de KSA dit jaar een goed doel! Deze vindt 18 november plaats dus laat jullie ouders zeker meedoen, elk team dat meedoet is extra steun voor ons!

Ziezo, nu we weer zijn bijgepraat is het tijd om afscheid te nemen! Ik zie jullie graag terug op de volgende activiteit en geef jullie nog een mooie spreuk mee om over na te denken: “het is niet omdat je vleugels hebt dat je kan vliegen”.

Hoogachtend

Verlinden Simon, namens alle jongknapenleiding

5 novemberHoutsprokkelen26 novemberDe VSKJ hun nieuwe lokaal bouwen
11 novemberSint-Maarten3 decemberBezoek van een Heilige
19 novemberGeen activiteit