Brief jonghernieuwers september – oktober 2023

Liefste meisjes

Ik wou jullie graag een klein verhaaltje vertellen over wat ik heb meegemaakt in die toch wel verschrikkelijke tijd de afgelopen weken. Als echte Blauwvoeter bereik ik na ons fantastisch kamp en tot het begin van het nieuwe KSA-jaar toch altijd een dieptepunt. Ik mis mijn kameraden, de activiteiten, en de zoveel andere leuke dingen die we op de KSA meemaken. Daarom besloot ik, om in deze periode zonder dat allemaal, iets te zoeken waar ik mij mee bezig kon houden. Ik probeerde verschillende dingen, zoals zwaardvechten, het wereldrecord van ‘Meest aangesproken worden met daddy’ verbreken, een vechtwedstrijd met een krokodil, een eetwedstrijd om ter meeste mosselen eten, en als kers op de taart heb ik een fietstocht van ongeveer 10 kilometer gemaakt. Ik deed namelijk mee aan het fietsevenement KPK (Kiss per Kilometer). Het concept spreekt voor zich: per kus van een mooie dame die je krijgt mag je 10 kilometer fietsen en per kilometer dat je fietst gaat er 10 euro naar een goed doel. Al maar goed dat mijn mama mij een afscheidskus is komen geven voor die zware tocht, anders stond ik nu waarschijnlijk nog steeds aan kilometer 0. Of het nu aan mijn bad hair day of aan mijn belachelijk dikke kont in dat koerspakje lag weet ik zelf ook nog steeds niet, maar de vrouwen zagen mij niet staan die dag. Dat deed mij wel beseffen dat ik kon doen wat ik wou, maar dat die leegte die de pauze van KSA achterliet toch niet op te vullen viel, zelfs niet door al die mooie vrouwen. Dat is dan ook de conclusie van het verhaal, stop met onnozel te doen en join de KSA, voor iedereen die dat nog niet gedaan zou hebben.

Ik heb dan ook fantastisch nieuws dat ik jullie aan de oren mag brengen, want zaterdag 16 september staat onze startactiviteit, namelijk W.E.D.O. of Word Één Der Onzen, op de planning. Omdat het onze eerste activiteit van het jaar is, wil ik jullie ook even sterk aanmoedigen om al jullie vriendjes, neven, kennissen, en lang verloren familieleden mee te nemen om de KSA-sfeer eens op te snuiven. De leiding belooft er een spetterend jaar van te maken en hopelijk ervaren jullie dit hetzelfde! 

Na deze activiteit zal de startdagbar ook nog plaatsvinden, waarvoor jullie samen met jullie lieve ouderkes allemaal uitgenodigd zijn. Jullie zijn welkom om iets te komen drinken, maar er worden ook infostandjes per ban en met de hoofdleiding voorzien, alsook een kledijstand. We hebben sinds kort ook een vzw, het bestuur hiervan zal klaarstaan voor verdere informatie over dit nieuwe gedeelte van onze werking. Neem ook zeker een kijkje bij de tafel met verloren voorwerpen van kamp!

Wat ook zeker wel handig is om te weten is dat de Dag van de Jeugdbeweging dit jaar op 20 oktober zal vallen. Op 21 oktober is het dan jeugddag, waar jullie als trotse Blauwvoeters naartoe kunnen komen en waar we met alle jeugdbewegingen van Lommel samen een activiteit doen. En ik zal er jullie ook nog een klein geheimpje over vertellen, daar komen heel veel mooie meisjes naartoe, maar echt heel veel en echt heel mooi. Geloof mij maar. Alé boeven, nu hebben jullie wel genoeg aan de vrouwtjes kunnen denken!

Aangezien sommige van jullie onlangs gestopt zijn met een ondeugende knaap te zijn wil ik jullie toch ook nog een paar levenslessen of tips in het leven meegeven, die een wijs man mij ooit geleerd heeft. Zo kunnen jullie in de toekomst ook evolueren naar een echte man zoals ik. De man!

  • Het leven is geven en nemen.
  • Poets je tanden altijd voor en na het slapen gaan.
  • Één zwaluw maakt de lente niet!

En om af te sluiten als mensen je ooit proberen wijs te maken dat wit een kleur is, denk dan eerst maar eens twee keer goed na!

Nu moet ik mijn liefdesbrief voor jullie wel stilletjes afronden. Want hoe sneller ik hier afrond, hoe sneller de W.E.D.O daar is. Wij hebben er alvast belachelijk veel goesting in en willen er een onvergetelijk KSA-jaar van maken samen met jullie!

Tot de W.E.D.O.! 

Liefs

Jullie leiding xxx

PS: 

Je bent mijn superheld, een rockster

Je bent mijn beste vriend

Je bent mijn maatje, mijn alles

Die mijn steun verdient

Als je komt dan straal ik

Want je bent van mij

16 septemberW.E.D.O.14 oktoberGeen activiteit
22-23 septemberGeen activiteit – INSTAFEST20 oktoberDag van de Jeugdbeweging
30 septemberBeren uit bosland verjagen21 oktoberJeugddag
7 oktoberDe voordelen van geen onderbroek dragen ondervinden28 oktoberThe game verslaan