Brief jonghernieuwers september-oktober 2020

Dag heren en dames,

Het jaar is 2020 en de gehele mensheid leeft ondergedoken in grotten om een dodelijk virus dat het oppervlak onveilig maakt te ontlopen. Het internet wordt als communicatiemiddel gebruikt om toch nog enige stabiliteit in deze apocalyptische samenleving te brengen. Families zijn genoodzaakt eigen voorzieningen aan te leggen zoals moestuinen en vlees is schaars en duur. Door de afwezigheid van de mensheid op het aardoppervlak is de aarde rampzalig afgekoeld en zijn veel rivieren bevroren.

Te midden van deze rampen en calamiteiten roept een kleine groep KSA’ers op het oppervlak opnieuw te betreden. De KSA gaat weer van start en iedereen mag komen. Het jaar is zwaar geweest en we hebben veel meegemaakt, maar na regen komt zonneschijn. Ben jij de talloze maanden eenzaamheid beu? Heb je na ettelijke ruzies genoeg van je vervelende broer of zus? Wil jij na een oneindigheid van saaiheid nog eens nieuwe avonturen meemaken in de uitgestrekte bossen van de Sahara? Kom dan 12 september naar de W.E.D.O.-activiteit a.k.a. de Startactiviteit van onze KSA. Bel/sms/fax/sein al je vrienden om samen te komen aan de parking van de Soeverein om stipt 13:30. Het uur is gewijzigd ten opzichte van vorige jaren opdat jullie zo weinig mogelijk contact hebben met de andere leden. Dit allemaal om jullie veiligheid en die van anderen te beschermen!

Graag vragen we ook om jullie in te schrijven voor de startactiviteit via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7OI_Uw1GCrW6TC-Zlgod_971MZdxwnP61x6oIMqxk_Ib7Vg/viewform?usp=sf_link

De andere activiteiten zullen jullie afgesloten zijn van de ander leden aangezien deze doorgaan in de avond.

Om deze revolutie tegen het coronavirus een duwtje in de rug te geven, hebben jullie leiders al een raadsel gemaakt dat jullie kunnen oplossen. Let op! Jullie zijn geen kleine kinderen meer dus hebben we het raadsel moeilijk tot zeer moeilijk gemaakt. Als je de oplossing vindt en ze ons vertelt op de eerste activiteit zal je een mooie beloning ontvangen (internet zal jullie geen hulp bieden).

Omdat je je mondmasker ondersteboven hebt gedragen, word je in de bak gegooid. In de gevangenis is er een speciaal deel waarbij er één centrale ruimte is met acht aanliggende kamers. Er is geen enkele manier om deze acht kamers te onderscheiden. Bovendien kan je vanuit de kamers niet in de centrale ruimte kijken of omgekeerd. Er zit wel een deur in elke kamer die naar de centrale ruimte leidt. De kamers zijn genummerd van 1-8, maar dit kan je niet zien in de centrale ruimte. Zo meteen word jij samen met zeven andere gevangenen elk in één kamer gezet. Het doel is simpel: een van jullie moet achterhalen waar alle anderen zitten. Als je daarin slaagt, word je vrijgelaten. Om dit te kunnen doen, verloopt het spelletje als volgt: op een bepaald moment kiest een cipier een willekeurige kamer waarvan de gevangene naar de centrale kamer mag komen. Deze gevangene mag eerst een deur openen en dan toedoen naar keuze (waardoor de gevangenen elkaar zien) en dan nog een tweede deur openen en toedoen naar keuze. Zodra dit gebeurd is, keert de gevangene terug naar zijn kamer. Dan mag de volgende gevangene, in de kamer links van de eerste, hetzelfde doen en dit totdat elke gevangene geweest is. Let op: elke kamer is geluidsdicht en je zal ook niet weten wie al voor je gegaan is. Het enige dat je weet, zodra je als gevangene wordt opgeroepen om naar de centrale ruimte te gaan, is hoeveel en door wie jouw deur reeds is opengegaan. Jullie mogen op voorhand een tactiek bespreken, maar daarna is elke vorm van communicatie strikt verboden, ook als jullie elkaars deur opendoen. De vraag is nu uiteraard: kom met een tactiek zodat je sowieso het spelletje wint.

Veel oplosplezier en hieronder vinden jullie de activiteitenkalender nog.

12/09Startactiviteit10/10Snelcursus koken voor vegetariërs
19/09Memes maken met mingelmeister Macadam17/10Geen activiteit
26/09Geen activiteit24/10Dag van de Jeugdbeweging
3/10Knuffelwedstrijd @KSA Café31/10Opgroeien tot man 2.0
Activiteitenkalender september-oktober