Brief jonghernieuwers maart-mei 2020

Hoi

De vrolijke maar helaas activiteitmagere examenperiode is gedaan en we moeten stilaan afscheid nemen van onze geliefde Ciara en Dennis. Dit is echter geen reden om te treuren, want er staan nog veel mooie dingen te gebeuren! Ellen en Francis komen op bezoek en natuurlijk organiseren wij weer tal van activiteiten, fuifjes, bijeenkomsten, evenementen, belevenissen, avonturen en evenementen.

Het eerste dat op de kalender staat is het JHN-weekend. Dit is een supertof weekend met alle JHN en alle leiding. Als je ooit leiding wil worden is het zeker een aanrader aangezien je tijdens het weekend alle andere leiding ook beter leert kennen. Het weekend zal doorgaan van vrijdag 28 februari tot zondag 1 maart en we verblijven in de Leemberg bij de Scoutsrally. We zullen de heen- en terugtocht per fiets doen. Vertrekken doen we samen en we spreken vrijdag omstreeks 19u00 af aan de soeverein. Zondag zullen we terug aankomen in Lommel tussen 13u30 en 14u00. Bedden zijn aanwezig daar. Voor de cantus moeten jullie zelf een zangboekje afdrukken dat jullie doorgestuurd zullen krijgen door de lieftallige Jelle. Jullie moeten enkel toiletgerief, kleren en onderstaande meenemen. Ook wat sportkleren kunnen van pas komen.
Inschrijven voor het weekend kan hier.

BELANGRIJK: ieder moet zelf een onderlaken, kussensloop en een slaapzak meebrengen als je op een bed wilt slapen daar.
Het is het makkelijkst als je de slaapzak onder je snelbinder of in een fietstas kan steken.

Er staat ook een gloednieuw evenement klaar voor jullie. Op 13 maart zullen we een ware filmavond organiseren die doorgaat van 19u00 tot 21u30. Snacks zullen vanzelfsprekend beschikbaar zijn aan een spotprijs van slechts 34.50 Roebel! Als filmliefhebber kijk ik hier enorm hard naar uit en hoop ik dat ze mijn lievelingsfilm Bambi zullen draaien.

De vader-zoon activiteit zal doorgaan op 28 maart. Nu is het wel zo dat jullie verantwoordelijke binken zijn en helaas niet meer kunnen meedoen aan deze activiteit. Jullie kunnen wel de leiding komen helpen om alle vadertjes en leden een onvergetelijke dag te bezorgen en een beetje te chillen met J. Leunis of Breeeeecht!

Vervolgens is er ook nog het paasweekend. Dit gaat door van 17 april om 19u tot 19 april om 12u. De JHN en JHN-leiding zullen koken op dit weekend. Dit is niet verplicht voor jullie, maar wij vragen jullie om allemaal te komen helpen. Hier kan je soep leren maken onder de visie van Soepmaster Jorrit of wortelstoemp waarbij keukenprinses Sem je helpt! Tussen de gezellige kooksessie’s door kunnen jullie luisteren naar wijsheden van grote denkers zoals J. Smits en S. D’Joos. Als je niet het hele weekend kan mag je ook altijd een dagje komen helpen!

Als je heel goed kijkt, maar echt ontzettend goed, echt zo goed dat je denkt “Potverdriedubbeltjes, ik wist niet dat mijn zicht zo goed was!” komt ook de daguitstap stilaan in zicht.. Deze 24 uur vol plezier en vriendschap zal doorgaan op 9 mei! De bestemming is natuurlijk nog een verrassing, maar ik kan al zeggen dat de bestemming niet het Guggenheim museum in Bilbao of petanquehal de Vresseling zal zijn.

Zo dat was een hele boterham zeg! Nu ik jullie alles verteld heb dat staat te gebeuren kan ik afsluiten met nog een wijsheid van de heer K. Bryant.

“The most important thing is to try and inspire people so that they can be great in whatever they want to do.”

Met vele groetjes van T. Fly

14 februari Gézellig sämenzein 6 maart geen activiteit
21 februari Waar is Jeur? 13 maart Filmavond
28 februari Vader-zoon activiteit 20 maart Waaar is Kooobe?