Brief jonghernieuwers maart-mei 2019

Dag JHN’ers

Nu de examens allemaal gedaan zijn kunnen we er weer terug in vliegen met activiteiten op vrijdagavond. Dit zijn echter niet de enige activiteiten die we dit semester gaan doen. Naast de vrijdagavondactiviteiten willen wij jullie ook warm maken voor enkele andere activiteiten.

Om te beginnen stellen wij jullie voor aan Joepie 28. Dit is een evenement waar zo’n 3000 jongeren van 14 tot 16 jaar aan meedoen. Het valt van 16-19 april. Het is een tweejaarlijkse traditie. Het concept houdt in dat je met jouw groep in vier dagen 100 kilometer wandelt, wat heel leuk is, zeker met zo een toffe leidersgroep als ons. Wat ook belangrijk is, is dat jullie verder ontwikkelen tot een echte man. Slapen doen we in dorpjes waar iedereen van onze provincie samenkomt en daar opzoek gaat naar mensen die ons voor één nacht willen huisvesten. Zo stappen we vier dagen tot we aankomen bij stad X. Het wandelen is niet gewoon aan de hand van een kaart. We doen dit aan de hand van tochttechnieken. Om deze te krijgen moet je bij elke post een opdracht of dergelijke uitvoeren. Het is superleuk en zeker de moeite om mee te doen!

Daarnaast organiseren wij ook elkaar een Paasweekend (19 april om 19u tot 21 april om 12u) voor de jongere groepen onder de JHN. Dit is dus niet voor jullie, maar het is wel een traditie dat de JHN jullie zo geliefde leiding komt helpen met het koken voor de kleine kindjes, maar hier zijn jullie vrij in. Wij moedigen jullie uiteraard aan om te komen! Het komt neer op gewoon wat groenten schillen en een beetje chillen.

We hebben wel een ander weekend speciaal voor jullie. Dit is het JHN-weekend. Normaal gaan we naar een stad of dorp in de buurt, maar we hebben dit jaar besloten om gewoon in ons lokaal te gaan zitten. Ook dit is zeer leuk en de moeite! Meer info hierover volgt snel.

Als afsluiter van het jaar gaan wij nog op daguitstap, 11 mei. Dit kan heel veel inhouden: zwemmen bij De Vossemeren (lees: chicks spotten) tot Toverland, enzovoort.

Kusjes en knuffels

Jullie leiders

1 maart Kookcursus deel 1 13 april Geen activiteit
9 maart Geen activiteit 16-19 april Joepie 28
15 maart CH3CH2OH 19-21 april Paasweekend
22 maart Obey 26 april Hoe neem ik een trein?
29 maart Kickeren voor beginners 4 mei Geen activiteit
6 april Geen activiteit 18 mei Ouderavond zomerkamp