Brief hernieuwers april – mei 2023

Dag grote meneren

Nu de door witgekleurde gure wintermaanden zich langzaam aan het inwisselen zijn met zwoele zonovergoten dagen is het weer tijd voor een nieuw briefje. Om de brief zo informatief mogelijk te houden heb ik beslist om enkele belangrijke dingen aan te halen in de voorlaatste alinea.

Zoals ik wel vaker doe heb ik vandaag de Sporza-app bekeken. Er was een artikel wat mij meteen aantrok. De titel luidt als volgt: 40 bokken grazen het Bos van Wallers proper: “Voor de veiligheid van de renners”. Als je dit leest kan je moeilijk anders dan een kijkje nemen in het artikel. Graag zou ik een beetje achtergrond geven bij het befaamde Bos van Wallers. Ik citeer Wikipedia:

Het Bos van Wallers-Arenberg is een bos in Noord-Frankrijk. Het bos is berucht door de passage van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix over een kasseistrook. In 1968 beval de Franse wielrenner Jean Stablinski deze kasseistrook in de gemeente Wallers aan bij de organisatoren van Parijs-Roubaix toen die op zoek waren naar nieuwe kasseistroken. De echte naam van de kasseiweg is La Drève des Boules d’Hérin en ze is 2,4 kilometer lang. De naam van de kasseistrook in de wedstrijd is Trouée d’Arenberg.

Deze mooie dreef wordt momenteel proper gemaakt door 40 hongerige bokken. Het lijkt de KSA wel. Ze maken tot 120 meter per dag proper. Dit moet wel een record zijn. Niet enkel snel, maar ook ecologisch volgens Francois Doulcier die deze methode verkiest boven verbranden. Geen goed artikel zonder een leuk grapje zeg ik altijd. Zelfs hier heeft Tom Devriendt rekening mee gehouden. “Kunnen ze meteen ook die stenen niet heraanleggen”. Dit vond ik natuurlijk erg amusant. Want bokken kunnen namelijk geen kasseiweg aanleggen.

Geen Schrijverke zonder wat minder nuttige info over wat er dit semester nog te gebeuren staat. Ondertussen zijn jullie er hopelijk van op de hoogte dat jullie allemaal een keertje komen meehelpen op een activiteit in de namiddag. Eerstvolgend staat de vader-zoonactiviteit (1/04) op het programma. Allen welkom met jullie papa’s! Verder komt het paasweekendje eraan, dit zal doorgaan van vrijdagavond 14/04 tot zondagmiddag 16/04. Wij zijn verantwoordelijk voor de maaltijden van de jongere leden. Dit is uiteraard een ontzettend belangrijke taak. Buiten het koken kunnen we allemaal samen een beetje ‘hangen’ zoals de echte mannen dat tegenwoordig zeggen. (*insert cool smiley*) Op 13/05 gaan we op daguitstap en dat belooft zoals gewoonlijk een onvergetelijke ervaring te worden.

Verder zou ik jullie willen bedanken met een lief berichtje. Heren, ik vond het weekend een geweldig succes. Zelf heb ik me enorm geamuseerd en hoop dat jullie met hetzelfde gevoel terugkijken naar het weekend! <3

Ten laatste: ‘Eén zwaluw maakt de lente niet’.

X je liefste kapoen 

1 aprilVader-zoonactiviteit29 aprilActiviteit
8 aprilGeen activiteit5 meiGeen activiteit
14-16 aprilPaasweekend13 meiDaguitstap
22 aprilActiviteit