Redactioneel september-oktober 2016

Beste ouders, leden en sympathisanten

Een nieuw werkjaar staat weer voor de deur, maar dit jaar is geen gewoon werkjaar. KSA de Lommelse Blauwvoeters wordt dit jaar immers een eeuw oud en natuurlijk moet dat ook gevierd worden. Om dit te vieren organiseren wij het weekend van 9-10 en 11 september ‘KSA 100’.

Tijdens dit evenement zal er natuurlijk heel wat te doen zijn voor iedereen. Zoals u wel weet, organiseren we op zondag 11 september een familiedag met bijhorende barbecue. Inschrijven kan nog tot en met zondag 4 september via deze link. De BBQ vindt plaats bij de KSA-burcht en op de weide van KSA de Lommelse Roodkapjes.

Natuurlijk starten wij het jaar zoals gewoonlijk ook met een startactiviteit die wij in onze vereniging ‘W.E.D.O.’ noemen, wat staat voor ‘Wordt Eén Der Onzen’. Wij verwachten dit jaar weer veel bekende gezichten terug te zien, maar hopen natuurlijk ook nieuwe leden te werven; want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Onze startactiviteit zal dit jaar plaatsvinden op zondag 11 september om 14u00 waarbij wij de leden opwachten aan de Soeverein, om daarna richting de KSA-burcht te wandelen en met onze activiteiten te beginnen.
Dit startactiviteit vindt dus uitzonderlijk plaats op een zondag en zal bovendien eindigen omstreeks 16u00.

Na de activiteit nodigen we de ouders, familie en sympathisanten graag uit om een bezoekje te brengen aan onze familiedag. Terwijl de jeugd zich amuseert op één van de talrijke exclusieve attracties, kunnen de ouders genieten van een frisse pint of een kopje koffie. Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om ons pop-up KSA Museum te bezoeken alsook het zeer gegeerde KSA 100 boek aan te schaffen. Aansluitend kan u aanschuiven aan onze overheerlijke barbecue!

De rest van de activiteiten van dit werkjaar zullen plaatsvinden op zaterdagnamiddagen van 14.00u. tot 16.30u. De data van de activiteiten zullen steeds tijdig gecommuniceerd worden en kunnen geraadpleegd worden op onze website.

Zoals reeds aangehaald brengen wij ter ere van ons honderdjarig bestaan hebben wij ook, samen met Erfgoed Lommel, een boek samengesteld over de geschiedenis van onze vereniging. Dit boek kon vooraf besteld worden maar is ook nog verkrijgbaar op de familiedag. De voorstelling van dit boek zal plaatsvinden op zaterdag 3 september a.s. om 19.00u. in het Raadhuis te Lommel.

Bij deze beëindig ik het redactioneel van september-oktober. Mocht u nog met vragen zitten omtrent kledij, activiteiten, KSA 100 of nog andere zaken, kan u altijd meer informatie vinden op onze website en facebook-pagina of een van onze leiders contacteren.

Verder wens ik jullie allemaal nog een fijn KSA-jaar en hoop jullie spoedig weer te zien!

 

Met vriendelijke groeten

Lucas Morren
Persverantwoordelijke