redactioneel jan-feb 2016

Beste leden en ouders,

 

Graag zou ik deze brief beginnen met u in de naam van de volledige leidersploeg een voorspoedig  2016 toe te wensen.

 

Ook in het nieuwe jaar zullen wij weer klaarstaan om da zaterdagnamiddagen van uw zoon op te fleuren met tactische bosspelen, leuke pleinspelen en vermoeiende zoektochten. Wij vrezen helaas wel dat een heus sneeuwballengevecht met onze buurvrouwen er niet zal inzitten voor deze winter.

 

Naar jaarlijkse traditie zullen we op vrijdag 22 januari met z’n allen gaan zwemmen in het Stedelijk Zwembad. Dit zal tevens de eerste activiteit van het nieuwe jaar zijn, gezien de leiding momenteel volop aan het blokken is voor de examens die er de komende weken zullen aankomen.

Wij verwachten de leden om 18u45 aan de ingang van het zwembad, waar ze om 21u00 weer opgehaald kunnen worden.

 

Kinderen die nog wat problemen hebben met het zwemmen, sluiten wij zeker niet uit van deze activiteit. Er zal voldoende leiding aanwezig zijn om deze jongens zowel in het kleine bad als in het grote bad en eventueel zelfs in de glijbaan te begeleiden.

Wij raden wel aan om in dit geval zwembandjes met uw zoon mee te geven.

 

De rest van de activiteiten zullen naar goede gewoonte op zaterdagmiddag plaatsvinden. Afspraak om 14u00 aan de soeverein.

Bent u nog opzoek naar een trui of  T-shirt  voor zoonlief? Aarzel dan niet om de eerstvolgende activiteit op zaterdagmiddag een leider aan te spreken.

 

Graag zou ik willen eindigen met het overlopen van enkele belangrijke data in 2016, zodat u eventuele vakanties of andere uitstappen optimaal kan plannen.

 

Voor alle bannen, op uitzondering van de jonghernieuwers, zal er in het weekend van     2 en 3 april weer een Paasweekend georganiseerd worden.

Zoals de traditie het wil zal dit doorgaan aan ons lokaal. Verdere details zullen ten gepaste tijde gecommuniceerd worden.

 

Op zaterdag 30 april zal de daguitstap plaatsvinden, wat tevens ook de laatste activiteit van het werkjaar zal zijn. Maar niet getreurd: het kamp zal sneller daar zijn dan je denkt.

Wat de daguitstap precies inhoudt, is nog een klein geheimpje!

 

Zoals elk jaar zullen we ook dit jaar weer op kamp gaan en dit van 21 tot 31 juli. Voor de kleinsten (piepjongknapen) begint dit avontuur enkele dagen later, namelijk op zondag 24 juli, wanneer tevens de bezoekdag gehouden zal worden.

 

Zoals u ondertussen wel weet, vieren wij in 2016 ons honderdjarig bestaan. Wij zijn uiteraard trots om de oudste jeugdbeweging van Lommel te zijn én bij de oudste van onze provincie te mogen horen. Graag zouden wij dit met u vieren op zondag 11 september .

 

Bij deze beëindig ik het redactioneel voor de periode januari-februari. Indien u nog vragen zou hebben over toekomstig activiteiten of andere randzaken, aarzel dan niet onze hoofdleider te contacteren.

 

Met vriendelijke groeten,

Dries Verbeek

Mede-persverantwoordelijke