Kamp dag 2 (22/07/19)

Dag 2 : muzikaal en sportief

Maandagochtend. Bij velen bekend in de oren als een moment van vermoeidheid en van afzien. Bij onze leden eerder bekend als het begin van een van de leukste weken in het jaar. Kamp is nu écht begonnen.

Vandaag was een erg belangrijke dag, want ’s avonds werd er naar jaarlijkse traditie onze Zweedse omloop gehouden. Een stevig ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag, werd dan ook voorzien. Als volgende op onze planning stond de zangstonde. Het enthousiasme was er vast en zeker, het helder zingen was echter voor slechts sommigen van ons aangelegd. Doorheen de dag was het dan nog smullen van het lekkere eten van de kookouders, amuseren met de (hopelijk) leuke activiteiten van de leiding en dit en dat.

Eindelijk avond. De leiding vertrok naar hun posten en de leden stonden klaar aan de startmeet van de Zweedse omloop. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar toch wou iedereen wel graag de eerste zijn! Uiteindelijk hebben we een winnaar. Met een snelheid sneller dan een bliksemstraal van de vuurnatie behaalde onze enige echte Tuur van de jongknapen de snelste tijd. Wanneer we vragen wat zijn geheim is krijgen we ‘een gevarieerd eetschema en een goede nachtrust’ als antwoord. Proficiat Tuur! We mogen echter niet vergeten dat iedereen van ons flink zijn best heeft gedaan, graag dus nog een denderend applaus!

Nog even afspoelen met de tuinslang en het is alweer tijd voor bed. Met kleine oogjes en vermoeide voetjes komt een goede nachtrust vast wel in orde!

Groetjes
De leiding