Kamp dag 1 (21/07/19)


Dag 1: alle wegen leiden naar Sint-Niklaas

Zondagmiddag omstreeks halftwee, een samenscholing van blije gezichtjes wordt gesignaleerd bij het treinstation van Lommel. De trein richting onze kampplaats in Sint-Niklaas komt aantuffen om ons te brengen naar 10 dagen vol plezier, lachen en rust (voor de oudertjes weliswaar ? ).

Na een vlotte en rustige treinrit gevolgd door een korte wandeling worden we verrast door een ontzettend mooie kampplaats. Niet alleen kregen we een heus grasveld voorgeschoteld, maar daarbij ook nog eens een enorm bos waarin uitstekend geravot kan worden. Het beloven hier mooie dagen te worden!

Van zodra de tenten gearriveerd waren werden ook de leden aan het werk gezet. Al snel werd de kampplaats versierd door enkele tenten van de jongknapen en de knapen. De jonghernieuwers hadden echter precies wat meer moeite met het opzetten van hun onderkomen. Gelukkig maar stond de behulpzame leiding al snel paraat. Al bij aankomst gingen er reeds geruchten rond over lekkere pudding. Die bleken later bevestigd te worden met daarbovenop ook nog eens een hotdog, die na al dat harde werken meer dan welkom was.

De avond werd bij zonsondergang afgesloten met de inleiding van het kampthema. De leden werden voorgesteld aan de vier verschillende naties: water, vuur, aarde en lucht. Ondanks leider Simon die zich niet helemaal aan het script hield was het toch nog een beetje leuk. Iedereen kreeg te horen in welke natie zij thuishoorden en de Strijd der Elementen was dan eindelijk begonnen.

Nu is het oogjes toe en op tijd naar bed voor morgen een nieuwe dag vol pret!

Groetjes
De leiding