Brief piepjongknapen november-december 2019

Beste ouders, leden en sympathisanten

Zo zou ik mijn brief beginnen als deze onder de rubriek ‘Redactioneel’ zou behoren. Ik ga deze brief echter schrijven voor de allerbeste en allerliefste piepjongknapen! Dus:

 

Beste piepjongknapen

Wat vliegt de tijd als je plezier hebt! Al 2 maanden zijn gepasseerd in ons jeugdig KSA-leven. En goed nieuws: de volgende 2 maanden worden nog toffer. Er staan enkele jaarlijkse activiteiten op het programma zoals … Wacht, eerst een parabel:

De oude indiaan en wolven

Een oude indiaan gaf zijn kleinzoon onderricht over het leven en levensgeluk. “Binnen in me is een gevecht gaande”,  zei hij tegen de jongen. “Het is een gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht en bestaat uit woede, jaloezie, hebzucht, verwaandheid, schuld, wrok, leugens, valse trots, superioriteit en ego.  De andere wolf is goed. Hij bestaat uit vreugde, vrede, liefde, hoop, kalmte, nederigheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid en compassie.  Binnen in jou woedt dezelfde strijd en datzelfde geldt voor ieder mens.” De kleinzoon dacht enkele ogenblikken na en vroeg toen aan zijn grootvader: “Welke wolf zal het gevecht winnen?” De oude man  glimlachte en antwoordde, “Degene die je voedt, mijn kind.”

De leiders zullen deze moeilijke parabel de eerstvolgende activiteit uitleggen, maar de ouders of grote broer/zus mogen ook al eens proberen!

En nu de activiteiten. Zondag 10 november steken we het grote vuur aan van Sint-Maarten! Sfeer en gezelligheid gegarandeerd. Neem zeker al je vriendjes en familie mee zodat ook zij een lekkere warme gratis chocomelk kunnen drinken!

En, maar dat weten jullie vast al, ook is het binnenkort weer 6 december. Dan is niet enkel mijn verre neef For Tnite jarig, maar ook Sinterklaas. Hij heeft ook dit jaar weer wat tijd kunnen vrijmaken om ons een bezoekje te brengen. Wanneer? Dat zien jullie in de activiteitenkalender.

 

 

2 november Houtsprokkelen 23 november Geen activiteit
10 november Sint-Maarten 30 november Hoor wie klopt daar
16 november Tellen tot 1.000.000 (miljoen) 7 december De prins op de roze olifant