Brief piepjongknapen januari-februari 2021

Lang, lang geleden was er eens een oude boer met drie biggetjes. Dit waren niet zomaar biggetjes, het waren de beste vriendjes van de boer!

Wanneer de boer ’s ochtends een warm badje nam, namen de biggetjes dit samen met hem. Wanneer de boer ’s middags een gezond boterhammetje at, aten ook de biggetjes van dit gezonde boterhammetje. En wanneer de boer ’s avonds voor de tv ging zitten, kropen de biggetjes gezellig bij hem in de zetel.

De tijd verstreek en de boer en de biggetjes werden ouder en ouder. Helaas worden biggetjes niet zo oud als wij en moest de boer op een gegeven moment afscheid nemen van zijn geliefde biggetjes. De boer was erg verdrietig, maar probeerde door te gaan met zijn leven. Zo nam hij ’s ochtends nog steeds een warm badje, at hij ’s middags nog steeds een gezond boterhammetje en kroop hij ’s avonds nog steeds voor de tv.

Op een dag, terwijl de boer rustig van zijn boterhammetje aan het eten was, verscheen er echter plots een grote flits! “Wat was dat?”, vroeg de boer zich af. De boer spitste zijn ogen en zag een fee verschijnen. De fee gaf de boer een stok waarmee hij door de tijd kon reizen. Nu kon hij zijn biggetjes terugzien wanneer hij maar wilde, wat leuk!

Nu, de boer kon niet enkel terug naar vroeger reizen, hij kon ook naar de toekomst reizen…

De boer komt aan in het jaar 2021 en wat een geluk! De activiteiten van KSA De Lommelse Blauwvoeters zijn weer aangevangen op zaterdag 30 januari. De toestand rond het coronavirus is (hopelijk) erg verbeterd waardoor deze activiteiten meteen ook fysiek zullen doorgaan. Joepie!

De boer ziet dat de activiteiten zoals altijd weer heel erg fijn zijn. Hij ziet ook dat zaterdag 20 februari een erg speciale dag is, namelijk Vriendjesdag! Op die dag mag elke KSA’er zijn vriendjes meenemen naar de KSA zodat ook zij kunnen zien hoe leuk het hier is. De vriendjes mogen zonder extra kosten komen proberen en zijn voor deze dag speciaal verzekerd. Plezier gegarandeerd!

Al bij al is de boer erg blij met dit nieuwe jaar. Ook de leiding kijkt heel hard uit naar een blij weerzien en hoopt jullie allemaal voltallig terug te zien. Tot dan!

2 januariGeen activiteit6 februariMassieve kogelvormen
9 januariGeen activiteit13 februariGeen activiteit
16 januariGeen activiteit20 februariVriendjesdag
23 januariGeen activiteit27 februari2021 is een schrikkeljaar
30 januariVissen in het bos