Brief knapen september-oktober 2022

Dag lieve (en niet zo lieve) knapen

Jawel, geloof het of niet, maar het einde van de zomervakantie is al in zicht. Gelukkig ben ik niet zo’n zomermens dus ik zal blij zijn als ik weer knus op kot of in de bibliotheek met een lekkere dikke trui kan zitten. Ja, we zullen de rust en vrijheid zeker missen, maar niet getreurd, want het einde van de zomervakantie betekent ook … een nieuw KSA-jaar! 

Zoals vorig jaar ga ik nog niet onmiddellijk verklappen wie jullie nieuwe leiding zal zijn, maar ik ga wel al wat tips geven.

De eerste leider, de enige die jullie al mogen weten, dat ben ik, Sam Van Noyen. In mijn vijfde (en wie weet laatste?!) jaar als leider wilde ik eens een groep pakken die ik nog niet had gehad, al ben ik van sommige knapen al reeds leider geweest toen ze nog jongknapen waren twee jaar geleden. Ik zal ook jullie banverantwoordelijke zijn dit jaar. Dat betekent dat ik het aanspreekpunt ben voor zowel leden als ouders en dat ik hoofdverantwoordelijke van de groep ben.

De tweede knapenleider is een eerstejaars leider. Hij is een ware atleet en wie een goed geheugen heeft en al vaker mee op kamp is geweest zal zich herinneren dat deze leider het altijd zeer goed deed op de Zweedse omloop.

De derde knapenleider begint ondertussen al aan zijn derde jaar als leider. Ook hij is toch wel een sportman en was zelfs medewerker (hij moest gewoon in een bootje zitten) bij de recente triatlon van Lommel. Dit is zijn eerste jaar als knapenleider, hiervoor heeft hij steeds jongere groepen gehad.

De vierde knapenleider is ook een eerstejaars. Hij gaat niet alleen voor het eerste jaar leider zijn, maar ook voor het eerst verder studeren en op kot. En dat in het prachtige Leuven! De attente knaap zou moeten weten wie hij is als ik zeg dat hij bijna altijd een petje op heeft.

Ten slotte nog de laatste knapenleider. Hij is een grote en knappe man van zeker 1m90 die ook aan zijn derde jaar als leider begint. Het afgelopen jaar studeerde hij in Gent, maar wie weet wat de toekomst hem zal brengen.

Natuurlijk kijken wij er allemaal enorm naar uit om jullie voltallig te zien op onze startactiviteit op zaterdag 10 september. Het zou ook enorm fijn zijn mochten jullie zo veel mogelijk vrienden meenemen! Zij mogen gratis en verzekerd deelnemen aan de activiteit en hoeven zich niet in te schrijven. Na de startdag is er de startdagbar. Deze zal meteen na de W.E.D.O. plaatsvinden. Jullie (en/of jullie ouders) zijn welkom om iets te drinken, maar er worden ook infostandjes per ban, een infostand met de hoofdleiding en een kledijstand voorzien.

De komende twee maanden zijn er niet enkel de startactiviteit en de gewoonlijke zaterdagmiddagactiviteiten, er is ook Jeugddag. Hierover ontvangen jullie meer uitleg over zodra ook wij meer weten van de stad!

Groetjes en tot binnenkort

De knapenleiding

10 septemberW.E.D.O. (startactiviteit)8 oktoberDetermineren-met-Luc-spel
17 septemberGeen activiteit15 oktoberGeen activiteit
24 septemberBootje Kruise Varen22 oktoberJeugddag
1 oktoberHet Grote Spionagespel29 oktoberLopen alsof je leven ervan afhangt