Brief knapen januari-februari 2019

Dag beste mensen

De goedheilige man en de goedheilige kerstman zijn de voorbije weken voorbij gevlogen en Nieuwjaar was er weer even snel als vorig jaar. Ook dit jaar heb ik, Dr. Love, heel erg kunnen genieten van deze tijd. Deze tijd bevat namelijk een heleboel naastenliefde. En dat brengt me meteen met wat ik jullie vandaag wil bijbrengen.

Tijdens deze prachtige feestperiode zat ik op een sneeuwwitte dag op de bus richting een kerstdrink. Na enkele haltes stapte er plots een beer van een kast van een verklede kerstman op de bus. De kerstman had geen geld bij, zogezegd omdat hij geen zakken in zijn outfit had, dus wou hij niet betalen. De vriendelijke buschauffeur strubbelde tegen en de bullebak gaf hem bijna een pak slaag maar kon zich nog net inhouden en ging al zwartrijdend zitten op een stoel. De stoel behoorde eerst tot een oud vrouwtje toe, maar zij had zo’n schrik van de brede man dat ze snel vanachter in de bus ging rechtstaan. Niemand durfde iets tegen de man te zeggen die ondertussen heel luid metalmuziek had opgezet. Tot plots een klein mannetje helemaal achter in de bus rechtstond en vol zelfvertrouwen naar de pestkop liep, waarna hij de magische woorden zei: ‘Ey, jij daar, ja jij, jij bent niet vriendelijk, ik wil dat je de bus nu verlaat!’ De grote vent repliceerde daarop: ‘Probeer mij maar eens uit deze bus te krijgen, dwerg.’ En zo geschiedde. Beide mannen liepen uit de bus, die net gestopt was, om een vuistgevecht te houden. De winnaar van dit gevecht zou dan mee verder mogen rijden op de bus. De beer stapte eerst uit de bus en toen het kleintje op de laatste trede stond, zei hij tegen de buschauffeur: ‘Doe de deur maar dicht en rij maar verder.’ De held ging rustig terug op zijn plaats zitten en werd onthaald met een enorm applaus van de andere reizigers terwijl de pestkop werd achtergelaten naast de weg. Zo zie je maar dat een kerstmankostuum je nog geen kerstman maakt.

Verder ben ik nog verplicht jullie bericht te geven over de data van de komende activiteiten. Goed nieuws: we gaan 19 januari zwemmen in het nieuwe zwembad van Lommel van 14u tot 16u30. We verzamelen aan de ingang en vergeet zeker je zwemspullen niet!

5 januari Geen activiteit 2 februari Zoektocht, maar wat zoeken we eigenlijk?
12 januari Geen activiteit 9 februari Voorbereidingen voor Valentijn treffen
19 januari Zwemactiviteit 16 februari Geen activiteit
26 januari Geen activiteit 23 februari Wimbledon