Brief jongknapen november-december 2018

Dag jongknapen en ouders

Hier is hij dan weer, de tweede brief van het jaar! November en december zijn twee maanden waarbij er veel leuke en ‘speciale’ activiteiten plaatsvinden in onze vereniging.

Het belangrijkste in november is natuurlijk ons groots Sint-Maartensvuur. Om zo’n vuur tot een goed einde te brengen, hebben we natuurlijk veel handen nodig om hout te sprokkelen, want veel handen maken licht werk. Daarom nodigen we ook alle leden uit om op 3 november samen met de leiding hout te gaan sprokkelen en te zorgen dat de hoop een mooie vorm krijgt. Dat houtsprokkelen zal gewoon doorgaan op de tijd en de plaats van de andere activiteiten.

De dag dat we het vuur gaan aansteken vindt dit jaar plaats op 10 november. Iedereen is dan van harte welkom rond 19u00 om dit schouwspel te bewonderen. Neem dus zeker ook al je vrienden, familie, buren, kennissen… met je mee zodat we er een gezellige avond van kunnen maken! Bij dit grote vuur is er ook gratis warme chocomelk en wafels/cake te verkrijgen. Voor de ouders en sympathisanten zullen er ook geestrijke dranken te verkrijgen zijn tegen onze alom bekende democratische prijzen. Ook eten voorzien wij elk jaar. Kom dus ook proeven van onze overheerlijke hotdogs!

December is dan weer de maand waarin we onze vriend, de goedheiligman, ontvangen op de KSA. De jongknapen zullen dan samen met de piepjongknapen en de Chiro-meisjes de Sint mogen ontmoeten. We komen er dan ook achter wie er het afgelopen jaar allemaal stout is geweest, dus wees op je hoede!

Eind december en begin januari nemen we even een ‘winterstop’ wegens de examens van de leiding :(. Maar niet getreurd, vanaf eind januari vliegen we er weer helemaal in en zijn we terug met weer fantastisch toffe activiteiten!

 

Hopelijk tot op de volgende activiteiten!

Veel liefs

De jongknapenleiding

 

3 november Houtsprokkelen 24 november Geen activiteit
10 november Geen activiteit

(’s avonds wel Sint-Maarten)

1 december Wie zoet is, krijgt lekkers
17 november Bossen vol jongknapen 8 december Meer denken, minder doen