brief jonghernieuwers nov-dec 2015

Gegroet JHN,

Bij deze de tweede brief van ons aan jullie.  

Voor dat we over gaan op een vooruitblik betreffende de volgende maanden, kijken we naar goede KSA-gewoonte met enige nostalgie terug op dat wat achter ons ligt.

Nog niet zo lang geleden begonnen jullie aan je laatste jaar als lid met een zeer geslaagde WEDO.
De activiteit die we deden was zowel fysiek als mentaal zeer uitdagend, maar ook zeker de moeite waard. Zo werden twee JHN’ers in dergelijke mate verliefd op elkaar dat ze direct hun status op facebook aanpaste naar ‘in een relatie’. Ook maakte we een nieuwe vriend, Gunther. We leerden over zijn beroep als jager en over hoe hij verkiest om achter prooien van zekere leeftijd aan te gaan.

Verder deden we een echte dropping. Het beeld van onze competitief-ingestelde JHN’ers die in het begin zodanig in de verkeerde richting begonnen te spurten dat we ze terug moeste roepen, zal ons als leiding voor altijd bijblijven. Ook hebben we uit deze activiteit enkele lessen kunnen trekken. Zo blijkt het helemaal niet zo evident om van het centrum naar onze Burcht te lopen met een bowlingbal in je handen. We ontdekten ook dat fietsen sneller gaat dan lopen, maar dat geen enkele fietser een auto kan voorblijven.  

Genoeg nostalgisch sentiment, het is tijd om onze blik te werpen op de toekomst.

Wij, jullie altijd dienende leiders, zijn niet van plan de kwaliteit van onze activiteiten te laten verwateren, integendeel. We hebben een uitgebreid programma op het menu staan met enorm veel variatie voor de komende maanden. Buiten onze gewone activiteiten hebben we ook enkele ‘specials’ in petto.

Zo zullen jullie voor de eerste keer mee mogen met de bus naar de nacht van de jeugdbeweging. Daar, in het verre Hasselt, zullen jullie al eens kunnen proeven van “t schone leiders leven”, zoals dat genoemd wordt.  Zowel leiding als oud-leiding kijken er alvast enorm naar uit om met jullie te feesten!     

Ten slotte heten we jullie ook van harte welkom op de eerste editie van KSA-café in onze eigen lokoal. Dit is kort gezegd een gelegenheid om de alom bekende KSA-sfeer te delen met de rest van Lommel en omstreken.

Tot zover deze briefing, we hopen jullie allemaal spoedig terug te zien op een van onze activiteiten.

Ut Vivat Crescat Floreatque
Jonghernieuwers

 

Activiteiten

23 oct: Nacht van de jeugdbeweging 14 nov: KSA café
24 oct: Dag van de jeugdbeweging 20 nov: activiteit, BORD spelen
30 oct: geen activiteit 27 nov: activiteit, je dromen komen uit
6 nov: geen activiteit 4 dec: activiteit, city food v.s. Mongolians
10 nov: Sint Maarten 11 dec: activiteit, chickaaan and die cowwww