Brief jonghernieuwers maart-mei 2021

Dag Jonghernieuwers

Fijn dat je deze brief aan het lezen bent! De mensen die meteen tot de kern van de zaak willen komen verwijs ik graag door naar de laatste alinea van de brief.

Het feit dat je dit leest, wil zeggen dat je hebt gekozen voor het intellectuele pad. Vandaag (1 maart) hoorde ik op tv dat de meteorologische lente begonnen is. Dit begrip was me vooralsnog onbekend dus ik besloot het even op te zoeken. Wikipedia zegt:

Een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor, de Societas Meteorologica Palatina, besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen te beschouwen. Seizoenen konden zo beter met elkaar vergeleken worden. Sindsdien duurt de meteorologische lente op het noordelijk halfrond van 1 maart tot en met 31 mei. Op het zuidelijk halfrond begint de meteorologische lente volgens de klimatologische indeling op 1 september en eindigt op 30 november.

Stap echter nog niet zomaar zonder je jas naar buiten, want tot de IJsheiligen kan het de stenen uit de grond vriezen. Daarnaast wil ik zeggen dat Wikipedia goed van pas komt voor het schrijven van deze brief, maar dat je in academische projecten nooit naar deze site mag verwijzen. De kwaliteit van hun artikels kan in twijfel getrokken worden, omdat iedereen ze kan bewerken. Ga altijd een kijkje nemen bij de originele bron, bij voorkeur een wetenschappelijk artikel!

De activiteiten zullen op dezelfde manier blijven doorgaan als de afgelopen weken. Deze kan je terugvinden in de activiteitenkalender onderaan deze brief. Ook gaan we binnenkort op Joepie. Dit is de vierdaagse wandeltocht door Vlaanderen, georganiseerd door KSA Nationaal. Dit jaar zal het op een andere, maar unieke manier doorgaan. Meer info hieromtrent volgt nog. Graag spoor ik jullie aan om al een kijkje te nemen op de site https://www.joepie29.be. Bovendien zijn jullie allen welkom om tijdens het Paasweekend, dat doorgaat van vrijdagavond 16 april tot zondagmiddag 18 april. Volgens de recentste maatregelen kan dit doorgaan! Jullie mogen samen met jullie JHN-leiders komen koken en wat komen “chillen”, of hoe zegt de jeugd dat tegenwoordig?

Bedankt voor het lezen van deze brief en hou je goed.

6 maartGeen activiteit16 – 18 aprilPaasweekend*
13 maartTellen tot een miljoen24 aprilGeen activiteit
20 maart遊戲 (vertalen naar Engels)30 april-2 meizeker geen JHN-weekend doen :'(
27 maartVader-zoonactiviteit*1 meiSummerbody in progress
3 aprilEen late aprilvis8 meiDaguitstap*
10 aprilGeen activiteit24 – 31 juliZomerkamp
13-16 aprilJoepie 29!hotel?trivago
*onder voorbehoud