Brief jonghernieuwers januari-februari 2020

Spieter spetter spat, we zwemmen in het bad


Nu jullie 1 minuut en 34 seconden van jullie leven verspild hebben zullen we maar snel aan de brief beginnen.

Helaas moeten wij melden dat er momenteel een winterstop heerst door de zware studies van jullie leiding. Maar, eind januari vliegen we er gelukkig weer vollenbak in!

Zoals jullie door de intro al konden vermoeden staat er komende maand de zwemactiviteit op het programma. Deze zal doorgaan op zaterdag 1 februari. Jullie worden verwacht aan de ingang van het zwembad om 14u00. Tijdens die namiddag zullen jullie lekker kunnen vertoeven in vloeibare H2O. Dit zijn dus 2 watermoleculen en 1 zuurstofmolecule die aan elkaar zitten doormiddel van een covalente binding met een bindingshoek van 104,5°. Ook zijn er nog niet-covalente bindingen tussen de zuurstofmoleculen en de waterstofmoleculen van andere watermoleculen. Dit zijn de zogenaamde waterstofbruggen.

Zo. Nu jullie een beter beeld hebben van het molecule waaruit jullie zelf voor 70 procent zijn opgebouwd, kunnen we overgaan naar enkele leuke weetjes.

-Wist je dat nummerplaten weldra al met nummer 2 zullen beginnen?

-Wist je dat alle planeten tussen de aarde en de maan passen?

-Wist je dat nijlpaarden niet zwemmen, maar over de bodem van de rivier lopen?

-Wist je dat ze dit kunnen omdat ze zo gespierd zijn en daardoor veel zwaarder zijn dan water?


Goed jongens, dat was het dan weer. Ik wil nog afsluiten met het advies om minstens 1 keer om de 3 dagen water te drinken, anders ga je dood.

Je kapoen