’t Schrijverke: maart-april-mei

Beste JHN/ Jonghernieuwers

De lente zit er opnieuw aan te komen! Terug het lekkere warme weer, waar we zo naar verlangen & van kunnen genieten. De bloementjes en de bijtjes die terugkeren naar ons, en ja, zelfs het gras voor ons lokaal na jullie vettige JHN-doop zal terug beginnen te groeien! Heerlijk!

Trouwens! Even geleden heb ik iets ongelooflijks meegemaakt op de bus, toen ik terugkwam uit mijn geliefde studentenstad ‘Diepenbeek’. Jullie zullen dit misschien niet geloven, maar het is waargebeurd!

Ik zat op de bus ‘180 richting Lommel’ en ik zag een jongen, genaamd Robbedoes op de bus zitten. Hij was een gewoon alledaags jongetje net zoals jij en ik. Hij zat rustig op zijn plaats te wachten op zijn halte, maar ineens kwam er een enorme brede kerel de bus binnengewandeld. Robbedoes kon zijn ogen niet geloven, hij was echt ONGELOOFELIJK breed en zou Robbedoes zo in elkaar kunnen slaan! De enorme loebas strompelt de bus binnen zonder te betalen voor zijn busticketje. De buschauffeur durfde helemaal niets te zeggen en de andere mensen in de bus ook niet, omdat ze zo bang waren. Hij naam de zitplaats in van een oud vrouwtje, waardoor het arme vrouwtje recht moest staan. Robbedoes had er genoeg van en hij raapte al zijn moed bij elkaar en riep naar de reus: “Seg, jij durft nogal lomperik!”. De reus bemerkte het kleine ventje op en lachte luidop en zei: “HAHAHA! WAT GA JIJ MIJ DOEN SNOTNEUSJE?!”. Robbedoes liet zijn angsten niet toe en trotseerde de reus: “We zullen het uitvechten! Hier en nu! We zullen naar buiten gaan, zodat ik jou op jouw smoel kan slaan!” De reus lachte zich te pletter, hij zou Robbedoes tot moes slaan! De reus ging akkoord met het voorstel van Robbedoes en hij stapte de bus af. “KOM ER OOK MAAR AF, IK MAAK JE KAPOT!!!” Robbedoes stapte naar voren en hij werd heel erg opgewonden. Heel snel riep hij naar de buschauffeur om de deuren dicht te doen, waardoor de enorme reus niet meer naar binnen kon. Vliegensvlug vertrok de bus, waardoor de enorme kerel alleen achter bleef.  Robbedoes werd onthaald in een groot applaus voor de moed die hij had getoond. Sindsdien heeft hij ook nooit meer iets van de reus gehoord. Einde.

Na zo’n prachtig en spannend verhaal te horen, zijn er ook enkele belangrijke dingen die ook gezegd moeten worden. Op onze agenda staat gepland:

  • Joepie (het +/- 100 km wandelen in 4 dagen. Jullie zijn hier al allemaal voor ingeschreven en het is echt de moeite om mee te gaan! Een leuk avontuur met een goede vriendengroep! Dit staat gepland in de tweede week van de paasvakantie.)
  • Fuif organiseren (Doe allemaal goed jullie best hiervoor! De leiding zal jullie hierin opvolgen. Zorg ervoor dat je jouw taak goed uitvoert!)
  • JHN-weekend (= Een weekendje weg met de leiding. Jullie zullen hier nog meer over te horen krijgen doorheen de activiteiten, zorg er dus voor dat je er zo vaak als mogelijk bent!)

+ Ons streefdoel voor de volgende maanden is dat jullie je KSA kledij dragen, tijdens de activiteiten. Zo zijn jullie makkelijk herkenbaar voor andere mensen vanwaar jullie zijn (altijd handig bij een ruiltocht!)

Tot op de activiteiten en hou Facebook altijd goed in de gaten!

Groetjes

Jullie leiding

 

Activiteitenkalender

6 maart Geen activiteit 3 april Geen activiteit 1 mei Als een kat in de nacht
13 maart #Instafest 10 april De gevreesde JHN’ner! 8 mei De KSA-Quiz
20 maart Winnen = winnen 17 april Roodkapje en de boze leider 16 mei (zaterdag) daguitstap
27 maart Bromance! 24 april Geen acitivteit 22 mei Geen activiteit