Redactioneel: voor de ouders (belangrijk)

Geachte ouders,

Met blijdschap in ons hart wensen wij, de leiding, jullie allemaal terug welkom op het nieuwe KSA-jaar. Voor sommige onder jullie is dit waarschijnlijk de eerste maal en hieronder zal alle nodige informatie gegeven worden. Voor andere is dit de zoveelste keer, maar toch willen wij vragen om het redactioneel elke twee maanden even aandacht te geven. Dit jaar hebben we enkele wijzigingen omtrent ’t Schrijverke ingevoerd. Allereerst zal ’t Schrijverke niet meer verstuurd worden via de post, maar zal vanaf nu digitaal op onze site staan.

Het is nog steeds verplicht voor elk lid om het inschrijvingsformulier (zie hieronder) in te dienen. Hierop wordt ook aangeduid, hoe u wenst te betalen.

Nu zal ik nog even de algemene informatie uit de doeken doen. De KSA heeft meestal drie activiteiten per maand. Wanneer deze juist vallen, staat in de activiteitenkalender van het ’t Schrijverke dat vanaf dit jaar online staat. Online vinden jullie de kalender van een brief geschreven door één van de leiders die voornamelijk voor de kinderen bedoeld is. Het is belangrijk om de kalender na te kijken bij de ban van je zoon, want er kunnen veranderingen optreden.

In totaal kent de KSA vier bannen, namelijk piepjongknapen (eerste tot derde leerjaar), jongknapen (vierde tot zesde leerjaar), knapen (eerste tot derde middelbaar) en jonghernieuwers (vierde en vijfde middelbaar). De jongste drie bannen hebben activiteit op zaterdagmiddag van 14h tot 16h30. Zij zullen telkens worden opgehaald aan en teruggebracht naar de parking van de Soeverein. Enkel de eerste drie activiteiten zullen zij moeten worden opgehaald aan het lokaal zelf. Dit is het derde lokaal aan de rechterzijde. Op deze drie zaterdagen is het mogelijk om het inschrijvingsgeld te betalen, kleren te passen of nog vragen te stellen aan de leiders.

 

Het is niet verplicht om KSA-kleren aan te kopen, hoewel wij ten zeerste aanraden om de kledij aan te kopen en dan vooral een sjaaltje voor de herkenbaarheid. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de kinderen hun beste kleren aandoen, want met het spelen kunnen deze wel eens vuil worden. Ook raden wij af om zelf speelgoed mee te geven. Na de activiteit wordt er telkens drank voorzien. De kinderen hebben de keuze tussen cola of limonade tegen betaling van 50 cent per consumptie. Het is mogelijk om een drankkaart van tien beurten aan te kopen voor vijf euro. Voor een glas water moet niets betaald worden.

Ten slotte kan je dit alles nog nalezen op onze website, www.ksalommelcentrum.be.

Verder staan de contactgegevens van de leiding op de site.

Met vriendelijke groeten,

Seppe Repriels

Persverantwoordelijke

Geef een reactie