Redactioneel november-december 2021

Beste ouders en leden,

De eerste maanden van dit werkjaar zijn weer eens (veel te) snel voorbij gevlogen. Ondertussen beginnen de dagen al korter te worden en kruipt de winter steeds dichterbij.

Dit betekent ook dat een bepaalde feestdag in aankomst is, namelijk Sint-Maarten. En u weet wat dat betekent! Ons traditionele Sint-Maartensvuur zal dit jaar gelukkig terug kunnen doorgaan na een jaartje afwezigheid door corona. Woensdag 10 november verwelkomen we jullie voor ons lokaal en voorzien we frisdrank, hotdogs, jenever, bier en glühwein tegen een democratisch prijsje. Alsook zal er gratis warme chocomelk en gebak te verkrijgen zijn.

Voor dat laatste hebben we echter uw hulp nodig! Aangezien onze leiders niet allemaal meester-bakkers zijn, hopen we dat sommige ouders hun kookkunsten kunnen bovenhalen en wat gebak kunnen bereiden voor tijdens Sint-Maarten. Stuur ons hiervoor zeker een berichtje of mailtje! Hopelijk zien we jullie, jullie vriendjes en jullie familie woensdag verschijnen vanaf 19 uur ’s avonds.

Ook heb ik ander goed nieuws. Normaal ontvangen we komende week eindelijk onze nieuwe lading kledij. Door stocktekorten bij onze drukker duurt deze levering veel langer dan verwacht. Maar, de leden zullen binnenkort terug met trots hun nieuwe KSA-kledij kunnen dragen. 

Ook herhaal ik weer de warme oproep om kledij die uw zoon niet meer past binnen te brengen voor de tweedehandsverkoop. Wij kopen deze oude kledij dan over (tenzij deze zwaar versleten is) en kunnen deze dan terug verkopen tegen een lagere prijs. Op deze manier vermijden we verspilling en voorzien we een goedkopere optie voor zij die hier goed gebruik van kunnen maken.  

Zoals jullie misschien zullen hebben gemerkt is er dit jaar nog geen fysiek Schrijverke in jullie brievenbus beland. Het proces van het maken van zo’n Schrijverke staat nog in zijn kinderschoenen en we zijn nog volop bezig om een efficiënter proces uit te werken. Dit zodat dit voortaan minder tijd en werk in beslag neemt en dan ook tijdig af is. Onze excuses hiervoor.

Voor de jongste leden (de PJKN en JKN) zal er op 4 december hoog bezoek komen van een bepaalde heilige, dus vergeet deze datum zeker niet in de agenda te zetten. Op 11 december vindt er terug een even leuke activiteit als anders plaats.

Dit zal ook meteen de laatste activiteit van 2021 zijn. Helaas moet de leiding dan stilletjes aan de boeken induiken voor de examens en tijd vrijmaken voor hun familie voor de feestdagen. 

Alvast fijne feestdagen!

Sam Van Noyen

Hoofdleider