Gezocht: nieuwe kookouders

Beste leden, ouders, en sympathisanten

Na zeven heerlijke zomerkampen met volle buikjes hebben onze kookouders helaas besloten dat het tijd is om andere maagjes te verwennen. Dit betekent dat we nu op zoek zijn naar nieuwe kookouders die het wel zien zitten om een bende jongemannen een kamp lang van eten te voorzien!

Maar, wat houdt zo’n kamp nu in?

Om te beginnen valt ons kamp elk jaar van 21 juli tot en met 31 juli. Een kookploeg bestaat gewoonlijk uit zo’n 6 personen, maar dat staat niet vast. Wie er in de kookploeg zit, kies je ook volledig zelf! Het kunnen vrienden, familie, of wie dan ook zijn, een band met de KSA is niet noodzakelijk.

Op kamp eten we drie keer per dag, met een klein vieruurtje om de honger te stillen. De gerechten moeten zeker niet ingewikkeld zijn om lekker te zijn! Op het ontbijt staat bijna standaard een stevige boterham. Later op de dag smullen we wel eens van balletjes in tomatensaus, een vol-au-ventje, of de klassieke puree met krieken. In de keuze van gerechten zijn jullie vrij, en de kookouders van de afgelopen jaren zullen vast en zeker kunnen helpen met de juiste hoeveelheden en de nodige tips!

Van horen zeggen weten we dat kookouder zijn altijd heel gezellig is – het is dan ook zoveel meer dan enkel koken. Je geniet mee van de kinderen (en ook een beetje van de leiders), de activiteiten, en het hele kampleven! Op voorhand kunnen we elkaar al een beetje leren kennen met een etentje, en ook na het kamp draaien we de rollen eens om met een zelfbereid etentje om jullie te bedanken.

Voel je het al een beetje kriebelen en heb je interesse om kookouder te worden van onze superleuke KSA, voor één jaar, of wie weet een heleboel jaren?

Stuur dan zeker een mailtje naar hoofdleider@ksalommelcentrum.be! Vragen of bezorgdheden zijn natuurlijk ook welkom.

Met vriendelijke groeten

Rik Luykx
Hoofdleider van KSA De Lommelse Blauwvoeters