Brief jonghernieuwers november-december 2020

Beste jonghernieuwers

Ik ga dit schrijverke kort en bondig houden met slechts een mini-verhaaltje en nuttige info.

Ik zat onlangs op snelbus 180 richting Lommel, iedereen droeg netjes zijn mondmasker en zat goed verspreid. Plots stapte er een beer van een vent op de bus (nog breder dan Alex de buffel). Op zich niks speciaals, maar hij droeg géén mondmasker! Dit is natuurlijk verplicht en terecht zei de buschauffeur dat hij niet mee mocht rijden. De brede man had hier duidelijk geen zin in en duwde de buschauffeur ruig aan de kant en ging zitten.

Neergeslagen door zijn hulpeloosheid stond de chauffeur op het punt om toch te vertrekken, toen uit het niets een kleine jongen van achter in de bus rechtstond en richting de coronaverspreider ging. “Jij bent iedereen corona aan het geven, dat vind ik niet fijn, ga alsjeblieft van de bus”, zei de jongen met een hoge stem. De vent begon te lachen en zei zelfverzekerd: “Wij twee zullen het eens uitvechten”, en hij liep naar buiten. De kleine jongen ging er achter aan maar stopte bij de laatste trede van de bus en zei: “Doe de deur maar dicht, meneer de chauffeur”. De bullebak moest even verwerken wat hij zag toen hij de deur van de bus zag dichtgaan en de bus zag wegrijden voor zijn neus. En de jongeman? Die ging, onder luid applaus, op zijn gemak terug op zijn plaats zitten. De moraal van het verhaal laat ik aan jullie over.

We hebben de voorbije twee maanden al talloze activiteiten gedaan en de volgende twee maanden worden nog cooler, met onder andere Sint-Maarten en Sinterklaas. Houd zeker de Messenger- en Facebookgroep in het oog voor belangrijke zaken en vergeet niet jezelf in te schrijven!

In ludens pecto, vera amicitia est.

Activiteitenkalender

7 novemberHout van achter het lokoal naar voor het lokoal brengen28 novemberLineaire algebra met Arne
21 novemberRuimtereis naar mars5 decemberZwarte, witte en roze magie