Brief jonghernieuwers januari-februari 2017

Gegroet beste jonghernieuwers

 

Denk jij soms ook wel eens: nu heb ik echt zin in een boterham met looksalami? Vervolgens neem je het brood uit de lade, neem je het broodmes uit de vaatwasser, pak je een snijplank alsook verse margarine en je mooie bavet van Winnie the Pooh om dan eindelijk die lekkere, dikke, sappige boterham te kunnen smeren? Als je er dan achter komt dat de looksalami op is, dan knakt er bij mij iets. Ik krijg daar een leeg en triestig gevoel van. Dat knaagt aan mij. Dat vreet aan mij. Ik houd daar niet van. Ik walg daarvan.

Maar dit geheel terzijde.

 

2k16 zit er weer op.

Het was een turbulent jaar met verscheidene gebeurtenissen die in ons Belgenland (alsook in de rest van de wereld) niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Ik denk hierbij aan de verschrikkelijke aanslagen van 22 maart, het lekken van de panama-papers,  maar ook aan Marvin die verschillende keren ‘langs de pot pist’, de Brexit, D. Trump als verkozen president in de VS en Gilles Van Bouwel die Slimste Mens ter Wereld werd.

Maar 2k16 is ook het jaar dat onze KSA haar honderdjarig bestaan vierde én jullie (bijna) echte mannen geworden zijn (maar niet heus). Dat jullie nu de oudste groep van onze jeugdbeweging invullen, brengt uiteraard ook heel wat privéleges, doch ook verantwoordelijkheden met zich mee.

 

Nu jullie het ondertussen wel gewoon zijn om op vrijdagavond na 21u te gaan slapen, kan ik jullie al verklappen dat we jullie weldra zullen meenemen op leiding/JHN-weekend. Dit legendarische weekend zal plaatsvinden van vrijdag 24 februari t.e.m. zondag 26 februari op een voorlopig nog geheime locatie.

 

Wat we precies allemaal gaan doen en wat jullie allemaal moeten meesleuren (ja, we gaan met de fiets), wordt jullie nog wel ten gepaste tijde gecommuniceerd.

Wat ik jullie wel kan vertellen is dat dit weekend in het teken van verbroedering, vriendschap en heel veel (KSA)-liefde staat.

 

Maar zover zijn we uiteraard nog niet. Eerst dient de laiding zich nog voor te bereiden voor de zeer gevreesde nakende examens. We nemen dan ook een korte winterstop en verwelkomen jullie graag half januari terug in onze burcht.

 

Met feestelijke groeten,

 

Jullie laiders

 

 

Eventuele wijzigingen van onderstaande tabel zullen ten gepaste tijde gecommuniceerd worden via onze Facebook en/of Whatsappgroep.

 

Vr. 6 januari Geen activiteit Vr. 3 februari JHN vs. Laiding
Vr. 13 januari Geen activiteit Vr. 10 februari Geen activiteit
Vr. 20 januari Zwemactiviteit Vr. 17 februari Geen activiteit
Vr. 27 januari We spelen een spel Vr. 24 – zo. 26 febr. JHN WEEKEND