Brief hernieuwers januari-maart 2022

Dag bende jongelui,

We hebben het nieuwe jaar 2022 feestelijk in kunnen zetten. Jullie zullen wel je persoonlijke voornemens hebben, wel ik ook, ik zal er eens over vertellen. Mijn eerste voornemen heb ik, ik lieg niet, op oudejaarsavond bepaald. Het voornemen? Meer de bus nemen, want op de bus beleef je heuglijke avonturen. Als er een metro of tram zou rondrijden in Lommel zou ik die natuurlijk dagelijks nemen, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben.

Jullie vragen je vast af waarom ik dit voornemen heb gekozen, het is dan ook een zeer uitzonderlijk voornemen. Wel, op oudejaarsavond moest ik de bus nemen in Lommel om verder niet belangrijke redenen. Ik zat rustig de nieuwe kersthit van Elton John te luisteren toen de bus stopte bij de kerk (nog niet mijn halte). Opeens stapte er een echte bullebak op, die duidelijk iets te veel zin had in het nieuwe jaar. ‘Breng me maar naar de soeverein, want daar wacht een heus feest op mij’, zei ze op aggresieve toon (de bullebak was een knap blondje, verder in het verhaal als Sofie*). De buschauffeur zag dit schouwspel, maar zag ook dat ze niet betaalde voor een kaartje. Via de intercom vroeg ze (de busschauffeur was een brunette die mij wel zou kunnen krijgen, verder in het verhaal als Floor*) of de bullebak even kon betalen voor een kaartje, anders zou ze niet verder rijden. ‘WAS?’ riep Sofie (ze was ook duits), ‘NEEMST DU MICH IN DER MALING?’. Sofie ging gewoon op een vrije plaats zitten, en toen stond de bus daar aan de kerk. Floor kon weinig doen aan deze situatie door corona, en ze kon de politie niet bellen door slecht bereik. Helaas waren de dames in kwestie beide zeer koppig, dus bleef de bus lange tijd staan. Na een half uur stil staan had een kleine jongedame (vlotjes een 9 op 10, verder Valerie* genoemd) die voor me zat, er genoeg van, want ze had nog een afspraak waar ze moest zijn. Valerie was WEODEND, ‘jij, ik, nu buiten een gevecht op LEVEN en DOOD’. Sofie stapte naar buiten maar net toen Valerie op de laatste trede stond zei ze tegen Floor ‘doe de deuren maar dicht’. En zo kon de bus toch nog verder rijden. Valerie zei nog snel ‘vele handen maken licht werk’ en ontving toen het oorverdovende applaus van mij.

De reden dat ik dit jaar meer de bus wil nemen is wel duidelijk denk ik, het is een optimale manier om in contact te komen met personen van het andere geslacht!

Jullie zullen mij later dankbaar zijn dat ik deze kennis deel met jullie.

Van je kapoen

Gijs

*De namen in dit verhaal zijn fictief, elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval.

Zoals altijd kan onderstaande kalender afwijken bij de HN, schrijf de belangrijke activiteiten zoals HN-weekend zeker in jullie agenda

29 januariZwemactiviteit5 maartVoorleesboek: In de ban van de ring
5 februarigeen activiteit12 maartgeen activiteit
12 februariBeerilium19 maartgeen activiteit
18 februari – 20 februariHN-weekend26 maartActiviteit
26 februarigeen activiteit 2 aprilVader-zoon activiteit