Brief hernieuwers april-mei 2022

Beste vrienden

Een nieuw schrijverke betekent een nieuw episch avontuur dat ik heb meegemaakt. Ik zal het jullie eens snel vertellen, want er hangt een mooie moreel aan vast (die je zelf moet zoeken).

Ik was eens op bezoek gegaan bij mijn goeie vriend Jorra Desair in Antwerpen. Toen ik aankwam op het station van Antwerpen, besloot ik de tram te nemen naar zijn kot. Dat leek me toen de logische keuze.

Allemaal goed en wel, tot achter mij een brede kerel genaamd Josh (hij droeg een naamkaartje) opstapte. Hij was aan het roken. Roken mag uiteraard niet op de bus, dus de conducteur riep dit door zijn microfoon en bleef aan de bushalte staan.

Eindelijk had Josh zijn sigaret op, dus konden we verder rijden. Of, dat dacht men toch! Maar echter stak hij meteen een nieuwe op! Ongelooflijk. ‘Dit kan nog een lange tramrit worden’, dacht ik.

Plots stond een jongedame op achteraan de bus en liep naar Josh. ‘Ik goan euw een peir meppen verkopen met mien sjakosj, me ouw voil sigareten, hup! Naar bojten!’ zei ze. Josh ging zich natuurlijk niet laten doen en ging naar buiten. De jongedame stond op het punt Josh te volgen tot plots een nieuwe speler zich wende in het gevecht: de buschauffeur. Vies van geweld zijnde deed hij snel de deur dicht voor de jongedame naar buiten kon gaan.

Zo was de situatie opgelost zonder enige vorm van geweld, wat een mirakel. Dankzij het teamwerk van de jongedame en de buschauffeur ben ik veilig bij Jorra geraakt, om daarna natuurlijk Antwerpen onveilig te maken 😉.

Zozo, met al die avonturen vliegt de tijd, dus er is weer een nieuwe activiteitenkalender. Zet hem in je agenda, zeker die twee laatste, die zijn het belangrijkst. Ik ben benieuwd welke avonturen ik dan weer kan vertellen aan jullie.

26 maartEvaluatie tot animator30 aprilGeen activiteit
2 aprilVader-zoonactiviteit7 meiGeen activiteit
9 aprilGeen activiteit14 meiDaguitstap
15-17 aprilPaasweekendje (jullie moeten helpen)11-17 juliDour
23 aprilWat schaft de pot? Patatten!21-31 juliKamp