Laatste kampdag

Dag beste lezers. We zitten helaas aan de laatste avond van kamp. Tijdens de inspectie van deze ochtend werden alle tenten platgelegen, omdat we begonnen aan de opruim. Vanavond zullen alle leden samen onder de spantent slapen, nadat de bonte avond is afgelopen.

Gisteren speelden we de hele dag door activiteiten. De leiding verdenkt ondertussen piepjongknaap Brandon als Russische spion. Hij kan namelijk een paar woordjes Russisch. Gisterenavond keerden de Hernieuwers ook terug van hun tweedaagse. Dat vonden ze heel fijn.

Dan komen we aan op onze laatste echte kampdag. Een deel van de leiding hield zich bezig met het opruimen van alle tenten. Een ander deel speelde met de leden. De meesten begonnen in de voormiddag al aan hun voorbereidingen voor hun bonte avond. In de middag aten we kippenburgers met spinaziepuree. In de namiddag  werd de laatste animatie gegeven. De zombies wonnen over heel het kamp met glans van de wetenschappers. Daarna was het tijd voor het bonte spel, dat de hernieuwers hebben geleid. In de avond aten we nog wat restjes van in de week.

De piepers maakten een toneeltje over het vervolg van het kampfilmpje tijdens de bonte avond. Ook de jongknapen hadden een toneeltje. De knapen deden de leiders na op de inspectie. De jonhernieuwers brachten een mooi gedicht voor. De Hernieuwers nodigden iedereen uit om wat te dansen.

Ook de kookouders werden bedankt voor al hun moeite, alsook alle leiding die stopt. Dit jaar stoppen 9 leiders. Onze nieuwe hoofdleider Rik is al druk in de weer om de huidige leiding in goede banen te leiden zonder deze mensen, al was het met een beetje pijn aan het hart. Er werden heel wat traantjes gelaten.

We hadden vandaag ook een jarige! Piepjongknaap Jules werd 9 jaar. Hij trakteerde zijn collega-piepers met chips en kidibul.

Tot volgend jaar!

Groetjes

Leider Jasper