Kamp dag 6

Dag iedereen! Graag neem ik jullie mee op onze zesde kampdag. Vandaag scheen het zonnetje. Ik spotte heel wat leden die zich aan het insmeren waren. Leider Jorrit: ‘Ik ben vandaag naar Lommel gereden, daar regende het heel hard. Ik was blij dat ik terug naar Grobbendonk kon.’

De piepjongknapen hebben vannacht goed geslapen, en hebben de jongknapen daardoor met rust gelaten. Zoals iedere dag was er weer inspectie. Die dagelijkse discipline heeft er ondertussen voor gezorgd dat alle tassen op een uiterst efficiënte manier zijn opgeborgen.

Vandaag heeft de leiding extra aandacht gegeven aan snoep dat de leden hebben verstopt in en rond hun tenten, omdat de knapen gisteren veel snoep hebben gekregen tijdens hun ruiltocht. We stelden een perimeter op en kamden heel het terrein uit. We kwamen tot de vaststelling dat ze ons zwaar hebben onderschat. Geen enkel snoepje ontsnapte aan onze speurtocht. Gelukkig, want anders waren alle buikjes al vol voor we aan ons middageten begonnen. Vandaag was het heerlijke goulash met aardappelen en groenten.

Na het eten was er uitzonderlijk geen platte rust, omdat we vertrokken op de zoektocht. Alle leden vertrokken in verschillende groepjes op een tocht door de natuur van Grobbendonk. Om te weten waar ze naartoe moesten, dienden tochttechnieken opgelost te worden. Niemand liep verkeerd.

Na de zoektocht van 11 kilometer aten we lasagne. Alle gamellen werden leeggegeten. Na zo’n vermoeiende tocht en vullende maaltijd was iedereen voldaan en klaar om in zijn bedje te gaan liggen. De leiders gaan nog vergaderen over de estafette van morgen.

Tot de volgende kampblog!

Groetjes
Leider Jasper