Kamp dag 3, 4 en 5

Dag allemaal. Ondertussen zijn we weer een paar dagen verder op ons kamp.  Gisteren was het bezoekdag, waar ondanks het slechte weer toch gezelligheid heerste onder onze tent. Het weer is de voorbije dagen niet goed geweest, maar dat heeft ons niet weerhouden om toch plezier te maken. Vandaag was het wat beter. In de voormiddag regende het een beetje, maar ondertussen is het zonnetje toch beginnen schijnen.

Gisteren zijn de piepers ook aangekomen op kamp. Ik ging tijdens de platte rust vandaag even langs om te zien wat ze allemaal al hebben uitgespookt. Enkele vertegenwoordigers wouden mij te woord staan.

Mathis Maes: ‘Ik werd in het midden van de nacht wakker. Het leek alsof iemand mijn bed had verplaatst. In de ochtend lag ik wel weer op de juiste plaats.’

Lucas Poesen: ‘We hebben vandaag het kampfilmpje gezien. Dat was heel fijn. Ik heb goed geslapen.’

Jules Mertens: Het eten was lekker. Het was bloemkoolsoep en daarna kip met rijst en currysaus. Ik heb slecht geslapen. Mijn veldbed ligt toch niet zo goed als mijn bedje thuis.’

Flor Cuypers: ‘Het is hier heel leuk! We hebben al kikkers gevangen.’

Er zijn inderdaad heel wat beesten in de buurt van ons kamp. Leider Arthur en ikzelf werden deze middag opgeschrikt door een ree. We hebben de ree erop aangesproken dat hij dat beter niet doet bij onze leden.

De piepers waren deze ochtend dan weer het feestbeest aan het uithangen. Ze waren omstreeks 6:00 ’s ochtends wakker. ‘We hebben een beetje gepraat, een beetje gefeest en verhaaltjes vertelt.’ aldus Mathis.

De jongknapen vonden de ochtendavonturen van de piepjongknapen minder fijn. Juul Bosmans: ‘We zijn wakker gemaakt door het geluid van de piepers.’ Ik ben naar de tent van de piepers geweest voor weerwoord. Ze ontkennen deze aantijgingen resoluut.

‘Voor de rest heb ik wel goed geslapen.’ voegt Juul nog toe, ‘Het kamp is heel leuk. De leiders zijn ook heel tof.’

Enekele andere jongknapen wouden ook hun mening even kwijt.

Jules Bergmans: ‘Het is een heel leuk kamp. Door de regen konden we niet zo veel spelletjes doen, maar nu dat het wat beter is gaat dat wel. Het eten is ook heel lekker.’

Miel Maes: ‘De leiders zijn leuk. De regen verpestte het eerst een beetje, maar nu is het goed.’

Viktor Mens: ‘Het was fijn om mijn ouders nog eens te zien op de bezoekdag. De hamburgers waren heel lekker. Het leukste wat we tot nu toe hebben gedaan is hunger games.’

Ziezo, dat was het alweer voor de kampblog. Zometeen gaan we nog wat burgers eten die over waren van de bezoekdag. Daarna hebben we nog een gezamenlijk avondspel. We gaan het niet te laat maken, want morgen moeten we fris zijn voor de zoektocht!

Groetjes

Leider Jasper